Resmi Gazete Açıklandı! Emeklilere Kötü Haber Geldi

Resmi Gazete Açıklandı! Emeklilere Kötü Haber Geldi

Resmi Gazete Açıklandı! Emeklilere Kötü Haber Geldi
Yayın Tarihi: 11.10.2023 16:31:00

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyeleri konusunda kapsamın genişletilmeyeceğini açıkladı. Bakan Işıkhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak olan 5.000 TL destek ödemesinin, sadece çalışmayan emeklilere yönelik olduğunu belirtti. İkramiye ödemelerinin toplam maliyeti 61 milyar lirayı aşarken, yalnızca fiilen çalışmayan emekliler bu ödemeden faydalanacak. Hem emekli olup hem de aktif olarak çalışmaya devam edenlere ikramiye ödemesi yapılmayacak. Bu ödemeler, Kasım ayının ortasına kadar emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Dul ve yetim aylığı alan kişiler için de bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeye göre, dul ve yetim aylığı alanlar emeklilik hisselerine göre ikramiye alacaklar. Buna göre, çocuksuz dul kişilere 3.750 TL, çocuklu dul kişilere 2.500 TL, yetimlere ise 1.250 TL ödeme yapılması bekleniyor.

Siyasi arenada bu durum tartışmalara yol açmıştı. İYİ Parti ve CHP, ikramiyenin herkes için ayrım yapılmadan verilmesi gerektiği yönünde çağrıda bulunmuştu. Bakan Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve çalışan emeklilere de 5.000 TL ödeme yapılıp yapılmayacağı ve kapsamın genişleyip genişlemeyeceği sorusu üzerine, "Düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize. Bu noktada çalışan emeklileri de kapsam dışında bıraktık. Takdir edersiniz ki mücbir sebeplerden dolayı bütçemizde kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz en maksimum sonuç buydu. Gündemimizde başka bir çalışma da söz konusu değil." dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise düzenlemenin kapsamının genişletilip genişletilmeyeceği konusunda "Çalışma Bakanlığının çalışması sürüyor. Şu an itibariyle genişleme imkanı yok. Ben anayasa aykırı olduğunu düşünmüyorum." şeklinde konuştu.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR