Resmi Gazetede Açıklandı! Alkol ve Tütün Yasağı Genişletildi!

Resmi Gazetede Açıklandı! Alkol ve Tütün Yasağı Genişletildi!

Resmi Gazetede Açıklandı! Alkol ve Tütün Yasağı Genişletildi!
Yayın Tarihi: 20.09.2023 11:50:00

Tarım ve Orman Bakanlığı, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin yönetmelikte önemli değişiklikler içeren bir düzenleme yayımladı. Bugün Resmi Gazete'de yer alan bu yönetmelik, sağlık, eğitim, öğretim, kültür ve spor hizmetlerinin sunulduğu mekanlarda alkollü içki satışı ve tütün mamulleri satışının yasaklandığını belirtiyor. Bu yasak, söz konusu hizmetlerin verildiği yerlerin yerleşkeleri için de geçerli olacak. Düzenlemeye göre, açık alanlar, yapılar, ek binalar ve bahçeler yerleşke sınırları içinde kabul edilecek ve yasak kapsamına alınacak.

Ayrıca, açık alkollü içki satışı yapılan yerlerde perakende satış belgesi başvurusunda bulunanlara, tütün mamulü veya alkollü içki perakende satış belgesi düzenlenmeyeceği belirtiliyor, bu durumda farklı bir işyeri açma veya çalışma ruhsatı olsa dahi bu yasak uygulanacak.

Ancak, açık alkollü içki satış belgesine sahip konaklama tesisleri, mesire yerleri ve kamp alanları gibi mekanlarda bu kuralın geçerli olmayacağı vurgulanıyor. Bu yeni düzenleme, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışının belirli alanlarda sıkı bir şekilde kontrol altına alınmasını amaçlamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR