Resmi Gazete'de Yayımlanan Düzenleme ile Memurlar ve SSK Emeklileri İçin Zam ve Maaş Farkı Ödemeleri Kesinleşti

Resmi Gazete'de Yayımlanan Düzenleme ile Memurlar ve SSK Emeklileri İçin Zam ve Maaş Farkı Ödemeleri Kesinleşti

Resmi Gazete'de Yayımlanan Düzenleme ile Memurlar ve SSK Emeklileri İçin Zam ve Maaş Farkı Ödemeleri Kesinleşti
Yayın Tarihi: 5.08.2023 13:14:00

Resmi Gazete'de yayımlanan son düzenlemeye göre, memurlar ve Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklileri için yapılan zam ve maaş farkı ödemeleri kesinleşti. Bu düzenleme ile memurlar için ayrıca 8.077 TL'lik seyyanen zam da maaşlarına ek bordro ile yansıtılacak. Bu adım, memurların maaşlarında artış ve emeklilerin aldığı aylık ödemelerinde iyileştirme sağlamayı hedefliyor. Peki, maaşlar ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Yaklaşık 16 milyon emeklinin maaşı Temmuz zammıyla arttı.

Torba yasa kapsamında Meclis'ten geçerek yürürlüğe giren düzenleme ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 19.77, memur emeklilerinin de yüzde 17.55 olan zam oranı yüzde 25'e yükseltildi. Bu artışın yansıtıldığı aylıklar ödenmeye başladı.

SSK emeklilerine yapılan ödemeler 26 Temmuz'da tamamlandı, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında maaşlarını aldı.

Memur emeklilerine ise zam farkı verilecek.

Maaşlar Erken Ödendi

Normalde memur emeklileri her ayın 1'i ile 5'i arasında aylıklarını alırlar. Ancak Kurban Bayramı nedeniyle Temmuz ayı ödemeleri erkene çekildi ve memur emeklileri bayram öncesinde ikramiyeleriyle birlikte aylıklarını aldılar.

Yüzde 25 zam ile oluşan fark ise bu ay içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacak olan tarihte hesaplara yatırılacak.

Farklı Zam Oranlarına Göre Ödemeler

Memur emeklilerinin tamamı aynı maaşı almıyor. Bu nedenle bazı emeklilere 1 aylık zam farkı verilirken, bazılarına 2 ya da 3 aylık zam farkı ödenecek.

Aylıklarını her ay alan emeklilere Temmuz ayında 1 aylık tutarda zam farkı yatırılacak. Aylıklarını 3'er aylık dönemler halinde alan emeklilere ise 'Mayıs-Haziran-Temmuz', 'Haziran-Temmuz-Ağustos' ve 'Temmuz-Ağustos-Eylül' dönemlerine göre farklı ödeme miktarları yatırılacak.

En Düşük Maaşlara Zam

Yüzde 25'lik Temmuz zammıyla en düşük memur maaşı 7.901,66 TL'den 9.877,08 TL'ye çıktı. Bu artışla en düşük maaşta bin 945,42 TL'lik bir artış yaşandı. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisi Ağustos ayına yoğun bir bekleyiş içerisinde girdi. Kamu işveren heyeti ile memur sendikaları arasında başlayacak olan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde memurların ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki maaş artışları ve mali haklarının belirlenmesi bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR