Resmi gazetede yayınlandı! İhtiyaç sahibi hanelere 15.000 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi haneleri için yeni devlet desteğini duyurdu. yeni destek paketi ile ihtiyaç sahibi hanelere 15.000 TL nakit destek verilecek.

Resmi gazetede yayınlandı! İhtiyaç sahibi hanelere 15.000 TL verilecek
Yayın Tarihi: 21.08.2023 18:15:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan yeni yardımlar duyurulmaya devam ediyor. Sosyal devlet olma bilinciyle harekete geçen aile Bakanlığı, maddi durumu yeterli olmayan ve yardıma muhtaç vatandaşlara düzenli olarak sosyal yardım ve destek imkanı sağlıyor. Aile Bakanlığı'nın yeni destek paketi belli oldu. İhtiyaç sahibi kişilere devlet tarafından tam 15 bin TL maddi destek imkanı sağlanacak. Aile Bakanlığı yeni destek paketi ile ilgili detayları da açıkladı. E-devlet'ten başvuru karşılığında verilecek olan yardımla ilgili merak edilen her şey haberimizde…

Milyonlarca Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hane için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu defa güzel haber yine bakanlıktan geldi. Nakit paraya ihtiyacı olan geçinmek ve güçlük çekenler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni destek paketini duyurdu. Dar gelirlilere bakanlıktan tam 15.000 TL'lik destek ödemesi sağlanacak. Başvuru yapan vatandaşlar Ödemeyi PTT'den taksit taksit alabilecek. Aylık ₺2.000'ye kadar çıkan yardım ödemesi ile ilgili detaylar belli oldu.

CUMHURBAŞKANI İMZASI İLE RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Aile Destek paketinin uzatılması düzenlemesi resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1 yıl daha Aile Destek yardımına ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verecek. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar her ay düzenli olarak tam 2000 TL'ye Varan Sosyal Yardım ödemesi imkanından faydalanabilecek.




AİLE DESTEK PAKETİ ŞARTLARI BELLİ OLDU

Dar gelirlilere sağlanan aile yardımı için ödeme şartları da belli oldu. E-devlet üzerinden yapılacak başvurularda hane içinde kişi başına düşen gelire bakılacak. Eğer hane geliri Asgari ücretin üçte birinden az ise başvuru olumlu sonuçlanacak. Başvurusu onaylanan vatandaşlar yine gelir dağılımına göre ödeme alacak.

15.000 TL'YE KADAR ÖDEME YAPILIYOR

Aile Destek paketi kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli Haneler için 15.000 TL'ye kadar nakit destek ödemesi yapılıyor. TC kimlik numarası ile PTT üzerinden bu ödemeler alınabiliyor. Milyonlarca kişiye sağlanan Aile Destek paketi 12 ay boyunca devam ediyor. Bir kez başvuru yapanlar 12 ay düzenli olarak PTT'den ödeme alabiliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR