Robot istihdamı başladı! İnsanlık işsiz kalacak

Yakın gelecekte hizmet sektöründe artık garson, barmen ve temizlikçi robotlar göreceğiz. IFA Berlin fuarında yakın gelecekte hayatımıza girecek teknolojiler görücüye çıktı.

Robot istihdamı başladı! İnsanlık işsiz kalacak
Yayın Tarihi: 2.09.2023 11:14:00

Robot istihadamı çok yakında başlıyor. Yakın gelecekte hayatımıza barmen, garson ve temizlikiçi gibi hizmet sektörünü ele alacak robotlar girmeye hazırlanıyor. Yakın gelecek teknolojilerin ilk kez gösterildiği IFA Berlin’e bu yıl robotlar damga vurdu.

Fuarda özellikle garsonluk yapan, barmenlik yapan, hastanede çalışan, havuz ve bahçe temizleyen robotlar dikkat çekti. Fuarda özellikle Güney Koreli şirketlerin projeleri yer alırken, yakın gelecek Hollywood bilim kurgu filmlerini aratmayacak. Robotlar gerçekten istilaya geliyor. 


ROBOTLAR İNSANLIĞI YENECEK Mİ?

Berlin IFA’da, robotik ürünler bu sene her zamankinden daha dikkat çekici daha gerçekçi ve korkutucuydu. İçecek hazırlayan robotlar, temizlik yapan robotlar hatta sizinle sohbet de eden robotlar hayatımıza grimeye hazırlanıyor. Bazı teknolojik ülkelerde robotların istihdam yapıldığı zaten biliniyordu. Özellikle bu konu insanoğlunun işsiz kalması gibi pek çok endişeyi doğuruyor.

Bu sene fuarda neredeyse her markanın kendi robotlarını sergilediği görüldü. Yapay zeka ve robotların yakın gelecekte hayatımıza bu derece entegre olması bazı endişeleri barındırsa da şirketler bu konudaki endişelerin yersiz olduğu görüşünde. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR