RTÜK'ten olay karar! Aldatma dizileri kaldırılıyor!

Son dönemde Türk dizilerindeki aldatma temasına izleyicilerden yoğun şikayet vardı. RTÜK o şikayetleri değerlendirdi.

RTÜK'ten olay karar! Aldatma dizileri kaldırılıyor!
Yayın Tarihi: 21.08.2023 10:00:00

Türk dizilerinin son dönemde aldatma konularının çevresinde dönmesi izleyeciler tarafından şikayet edilmişti. Neredeyse tüm dizilerde aldatma normalleştirilmiş ve hatta aldatan karakterler iyi aşk peşinde olarak gösterilmişti. Sosyal medyada bu duruma izleyiciler isyan etmişti.

"NETFLİX DEĞİL TÜRK DİZİLERİ AHLAKSIZLIK AŞILIYOR"

Sosyal medayda Türk dizilerindeki sadece aldatma temaları ve aldatmanın normalleştirilmesi hatta aldatılan kadınların kötü gösterilmesi tepki çekmişti. Kullanıcılar sosyal medyada "Tüm dizilerde artık başrol iyi karakterler aldatan, hatta aldatılan kadını kötü gösteriyorlar. Bu nasıl bir normalleştirme çabası. Aldarmtaya özendiriliyor resmen" yorumları yapılmıştı. Bazı kullanıcılar ise "Türk aile yapısını bozan asıl bu diziler. Aldatan adam ve 3. kişi olan kadın karakterler normal ve iyi gösteriliyor. Ama Netflix yuva yıkıyor, ahlak bozuyor öyle mi" yorumları yapılmıştı. 


RTÜK'E ŞİKAYETLER DOLDU TAŞTI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) geçtiğimiz senelerde tüm dizilerin aldatmayı normalleştirme üzerine olduğuna dair çokça şikayet almıştı. Yaz dizilerinde dahi erkek başrol karakterinin sevgilisi varken esas kıza aşık olması teması işleniyordu. Durum böyle olunca RTÜK gelen şikayeleri değerlendirmeye aldı. 

RTÜK'ün ekranlara gelecek olan dizileri bu konuda uyardığı öğrenildi. En azından izleyicilerin tepkilerini azaltmak için dizilerdeki karakterleri bu konuda dağıtmak istediği ve karakterlerin bu temaları normalleştirmemesi için izlenime geçtiği iddia edildi..




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR