Saç Ekimlerinde Kullanılan Fue Yöntemi Nedir?

Cerrahi işlemlerden korkuyorsanız yada ben her şeyi denedim ama saçım çıkmıyor diyorsanız FUE sizin için biçilmiş kaftan. Nedir peki bu FUE? Sizin için araştırdık.

Saç Ekimlerinde Kullanılan Fue Yöntemi Nedir?
Yayın Tarihi: 31.10.2018 16:09:00

FUE Tekniği İle Saç Ekimi
FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) yönetiminde saç kökleri lokal anestezi altında özel uçlu milro motorlar ile birer birer alınarak saçsız alanlara, doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirilir. Saç ekimi için günümüzde operasyonlarının çoğunluğu FUE yöntemi le yapılmaktadır. Cerrahi bir işlem olmadığı için hastalar daha rahat bir şekilde karar vermekte ve bu tekniği tercih etmektedirler.




FUE yönteminde saçlar tek tek alınıp saçsız bölgelere nakledilir. Folikül çıkartma işleminden önce donör alandaki saçlar kesilerek 1 mm olacak kadar kısaltılır. Lokal anestezik ilaç ile saç kökü alınacak ve ekim yapılacak olan bölge uyuşturulur. Mikro Motor ucu, saç kılını ortalayacak şekilde yaklaştırılır kılın çıkış açısına uygun olacak şekilde deriye batırılıp çekilir. Kıl, folikül ve onu çevreleyen mikroskobik doku ile birlikte, silindirik bir tarzda kesilmiş olur. Bir mikro penset ile nazikçe çekilir ve foliküler ünite gevsek tabandan ayrılarak gelir. Operasyondaki greftlerin zarar görmesini minimalize eden bu otomatik sistem sayesinde operasyon süreleri kısalmış, zaman biriminde alınan greft sayısı da artmıştır. Foliküler üniteler bu şekilde toplandıktan sonra saçsız alanda açılan çok daha küçük deliklere yerleştirilirler. Her bir foliküler ünite ortalama 2 ile 3 folikül barındırır.



FUE Tekniğinin Özellikleri;
  • Bu teknik sadece saç değil kaş, bıyık, sakal transferinde de kullanılır. seasnslarda ortalama donör alanının durumuna ve ekilecek kök sayısına bağlı olarak 4000 ile 6000 kadar greft alınabilir.
  • Operasyon sonrası günlerde az ağrı olması ve iyileşme süresinin kısa olması da bu yöntemin tercih edilme nedenlerindendir.
  • Saç alınan bölgede cerrahi işlem olmadığı için kesi ve dikiş işlemi olmaz. Köklerin alındığı bölgelerde 06,07' den küçük çaplı sıyrıklar oluşur ama çok uzun zaman geçmeden iz bırakmadan geçer.





HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR