Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüse Karşı Yeni Planı!

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme süreciyle ilgili yeni planlamasını yaptı! Ramazan Bayramı sonrası Koronavirüs salgınında normalleşme süreci kademeli olarak başlayacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüse Karşı Yeni Planı!
Yayın Tarihi: 21.04.2020 15:02:00

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme süreciyle ilgili yeni planlamasını yaptı! Ramazan Bayramı sonrası Koronavirüs salgınında normalleşme süreci kademeli olarak başlayacak. Haziran ayının başından itibaren her il için ayrı ayrı uygulamalar yapılacak! Bilim Kurulu tarafından yönlendirilecek...

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürüyor! Her geçen gün artan test sayısı ve sıkı uyulan tedbirler ile Koronavirüs salgınının önünün kesilmesi amaçlanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamalarda milyonlara umut oldu! Hürriyet Gazetesinin haberine göre, Türkiye'de vatandaşların tedbirlere sıkı sıkıya uymaya devam etmesi halinde, 7 haftalı periyodun ardından Salgında düşüşlerin yaşanacağını dile getiren Bakan Fahrettin Koca, yeni takvimi de planladı! Yeni planla ilgili önümüzdeki 2 haftalık sürecin çok önemli olduğu ve Koronavirüsle mücadele takviminde 'normalleşmenin' ilk kez somut olarak dile getirileceği belirtiliyor! 

ÖNÜMÜZDEKİ 2 HAFTA ÇOK KRİTİK!

Önümüzdeki 2 haftalık süreçte vatandaşların Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlere tam anlamıyla uymaya devam etmeleri ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek sosyal izolasyonu sağlamaları büyük önem taşıyor. Sokağa çıkmama konusunda 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde alınan tedbirin salgınla mücadelede büyük fayda sağladığı belirtilirken tek-tük ihlallerin yaşandığı ve bu ihlallerin de yaşanmaması gerektiği dile getiriliyor. 81 ilde il il salgının pik noktaları belirlenmeye çalışılıyor. Bu süreçte önümüzdeki 2 hafta çok kritik! 2 haftalık verilerin ardından sokağa çıkma yasağının sürmesi veyahut daha da genişletilmesine ilişkin karar da bu verilere göre verilecek.


81 İL İÇİN AYRI UYGULAMALAR

Koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda il il uygulama geliştirilmesi planlanıyor. Şöyle ki İstanbul'da salgın grafiğinin plato çizmeye çok yaklaştığı ancak İzmir ve Ankara'da henüz Koronavirüs grafiğinin plato aşamasına gelmeye uzak olduğu görülüyor. Diğer yandan Ankara'da sokağa çıkma yasağına ve evde kal çağrılarına daha büyük bir katılım ve başarı söz konusu. Bilim Kurulu, önümüzdeki gün ve haftalarda yaşanacak gelişmelere göre il bazında yeni uygulamalar ve öneriler geliştirebilir. 

HAZİRAN BAŞI NORMALLEŞME

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın takvimine göre, Ramazan Bayramı sonrası, Haziran ayı başı itibariyle kademeli olarak tedbirlerin hafifletilmesi ve bir nebze de olsa yavaş yavaş normalleşme aşamasına geçmenin gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Haziran başlangıcı itibariyle 81 il için il bazında ayrı ayrı farklı uygulamalarla normalleşmeler kademeli olarak gerçekleşebilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR