Seçim müjdesi: maaşlara zam geliyor! Sabah resmi gazetede!

Seçim müjdesi: maaşlara zam geliyor! Sabah resmi gazetede!

Seçim müjdesi: maaşlara zam geliyor! Sabah resmi gazetede!
Yayın Tarihi: 29.05.2023 23:34:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde verdiği zam müjdesi doğrultusunda Temmuz ayında emekli ve memurlara zam yapılacak. Bu zam haberleri memurlar ve emekliler arasında sevinçle karşılanırken, en düşük emekli maaşının 22 bin TL'ye çıkarılacağı da açıklandı. Enflasyon farkının da hesaplanmasıyla maaşlar belirlendi. Temmuz ayında emekliler ve memurlar zam fırtınası yaşayacak.

Temmuz Ayında Zam Fırtınası

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında zamlı maaş alan memur ve emeklilere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdeli haber verilmişti. Maaşların enflasyona göre zam yapılacağı belirlendi ve şimdi bu zam miktarları netleşmeye başladı. Temmuz ayında emekli ve memurlar görülmemiş bir zamla karşılaşacak.

Emekliler ve Memurlar Beklenen Zamlarını Alacak

2. zammı bekleyen emekli ve memurlar merakla Temmuz ayını beklemeye başladı. Enflasyona göre hesaplanacak zam miktarı belirlenirken, 6 aylık enflasyon farkı da açıklandı. Bu sayede emekli ve memurlar, daha refah bir maaş alacaklar.

6 Aylık Enflasyon ve Refah Payı ile Zam

6 aylık enflasyon oranına göre maaşlara zam yapılacak ve buna ek olarak refah payı da eklenecek. Bu şekilde memurlar ve emekliler yüzde 30 ila 35 arasında bir zam alacaklar. Bu zam oranından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) da faydalanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle Temmuz ayında emekli ve memurlar zamlı maaşlarını alacaklar. Enflasyon farkı ve refah payı ile birlikte maaşlara yapılacak zam, emekliler ve memurlar arasında sevinçle karşılanıyor. Bu zam haberleri, çalışanların ve emeklilerin maddi anlamda daha iyi bir duruma gelmesine katkı sağlayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR