Seçim Sonrası Artan Zamlar Kırmızı Et Fiyatlarına da Yansıdı

Seçim Sonrası Artan Zamlar Kırmızı Et Fiyatlarına da Yansıdı

Seçim Sonrası Artan Zamlar Kırmızı Et Fiyatlarına da Yansıdı
Yayın Tarihi: 2.06.2023 21:04:00

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon ve zamlar, son seçimlerin ardından kırmızı et fiyatlarında da artışa sebep oldu. Dolar ve altın fiyatlarındaki yükselişin yanı sıra, alkol ve akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar da gündemde yer aldı. Bu zamlar, kırmızı et fiyatlarına da yansıdı ve vatandaşların beyaz ete yönelmesine neden oldu. Artık vatandaşlar, kırmızı eti daha az tüketerek beyaz eti tercih etmeye başladı.

Seçim sonrasında yaşanan zamlar, vatandaşların tepkisini çekti. Üst üste gelen zamlar, halkın ekonomik durumunu olumsuz etkiledi. Alkol fiyatlarına yapılan zam, halkın cebini daha da zorladı. Zam sonrası alkollü içeceklerdeki fiyat artışları, tüketiciyi alternatif arayışına yönlendirdi.

Kırmızı et fiyatlarındaki artış ise vatandaşları beyaz ete yönlendirdi. Kırmızı etin yüksek fiyatları nedeniyle vatandaşlar, daha ekonomik bir alternatif olan beyaz eti tercih etmeye başladı. Bu durum, beyaz etin tüketiminde artışa sebep oldu. Ancak, kırmızı etin pahalı olması nedeniyle vatandaşlar artık daha az sıklıkla et tüketmeye başladı. Yüksek maliyetler, vatandaşların et tüketimini ertelemesine veya azaltmasına sebep oluyor.

Bununla birlikte, kurban bayramına yaklaşılmasıyla birlikte kırmızı et fiyatları da gündemde yer almaya başladı. Kızılay tarafından yapılan kurban bağışında da fiyat artışı görüldü. Kurban bedeline yüzde 141 oranında zam yapıldı ve fiyatlar 5.950 liraya kadar yükseldi. Bu durum, vatandaşların kurban bağışı yapma konusunda tereddüt yaşamasına neden oldu.

Tüm bu gelişmeler, vatandaşların ekonomik zorluklarla karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Zam fırtınası et fiyatlarına da yansımış, vatandaşlar daha ekonomik olan beyaz eti tercih etmeye başlamış ve kırmızı et tüketim sıklığı azalmıştır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR