Şekerbank 200 Bin TL üzeri Konut Kredisi Kampanyasını Duyurdu

Şekerbank 200.000 TL üzerinde konut kredisi alacaklara yeni kampanya başlattı. Eğer bu bankadan konut kredisi başvurusu yapacaksanız alacağınız kredi vadesine göre faiz oranları da değişiklik gösterecektir. Sizlere bu yazımızda Şekerbank 200.000 TL ve üzerinde konut kredisi almak için şartlar nelerd

Şekerbank 200 Bin TL üzeri Konut Kredisi Kampanyasını Duyurdu
Yayın Tarihi: 27.02.2020 20:44:00

Şekerbank 200.000 TL üzerinde konut kredisi alacaklara yeni kampanya başlattı. Eğer bu bankadan konut kredisi başvurusu yapacaksanız alacağınız kredi vadesine göre faiz oranları da değişiklik gösterecektir. Sizlere bu yazımızda Şekerbank 200.000 TL ve üzerinde konut kredisi almak için şartlar nelerdir, başvuru nasıl yapılır bunun hakkında bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde bir ev sahibi olmak isteyenler peşin para ile ev alamadıkları için kira öder gibi bankaya kredi ödemek isterler ve konut sahibi olmak isterler. Bankalarda müşterilerin bu isteklerini mağdur etmemek için belirli konut kredisi kampanyaları yapmaktadırlar. Her bankanın kendi banka şartlarına göre belirlediği bazı konut kredisi kampanyaları vardır. Sizde bu kampanyalardan size uygun olanı seçip ev sahibi olmak için ilk adımınızı atabilirsiniz.

Şekerbank’ta özellikle 200.000 TL üzerinde konut kredisi alacaklar için yeni bir kampanya başlatmıştır. Kredi alacak olan kişilere 120 ay vadeye kadar hızlı konut kredisi onayı veren bu banka ayrıca kişiye özel uyguladığı faiz oranları ile de ev kredisi vermektedir. Şimdi sizlere kredi başvurusu ve detaylar hakkında bilgiler verelim.

Şekerbank Konut Kredisi Şartları Nedir?
Banka öncelikle kredi notu yüksek olan kişilere bu imkanı tanımaktadır. Ayrıca kişinin belirli bir gelir belgesi de olması gerekiyor. Gelir belgesi olmayan ve bankalarda sıkıntısı olan kişiler başvuruları onay almayacaktır. Şekerbank konut kredisi olarak verilen bu kredilerde ayrıca alacağınız evin de kredi alınabilir olması gerekiyor. Bunun öğrenmek için evi almadan önce tapu dairesinden krediye uygunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Şekerbank üzerinden konut kredisi kullanacak kişiler ayrıca evli ise eş rızası şartı vardır. Eş rızası olmadan konut kredisi alamazsınız. Eş rızası belgesi banka şubesinden eşiniz tarafından imzalanacak ve bankacıya verilecektir. Ayrıca eşinizin gelir durumu, kredi sicili durumu da banka için önemlidir. Evli olanlar için böyle bir şart vardır.


Alacağınız evin sizin aldığınız fiyatına göre değil bankanın belirlediği ekspertiz değerine göre kredi verilmektedir. Bankanın gönderdiği ekspertiz firmasının biçtiği değerin %80’ine kadar konut kredisi kullanabilirsiniz. Konut kredisi kullanan kişiler kalan %20’lik kısmı da bankaya peşinat olarak göstermeleri gerekiyor. %100’üne kadar konut kredisi alacaksanız bankaya bir başka ipotek daha vermeniz gerekmektedir.

Şekerbank Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Şekerbank konut kredisi başvurusu yapacaksanız sadece banka şubelerini kullanmanız gerekmektedir. Gelir belgesi olan ve alacağı evde sıkıntı olmayan kişilerin kredileri incelenir ve uygun olduklarında anında onay verilir. Şekerbank şubelerine giderken aşağıdaki evrakları götürmeniz gerekiyor.
  • Şekerbank konut kredisi başvuru formu
  • Kredi kullanacak olan kişinin kimlik fotokopisi
  • Gelir belgesi
  • Evli ise eş rızası belgesi ve eşinin kimlik fotokopisi
  • Alacağı evin tapu fotokopisi ve borcu yoktur kağıdı
  • Ekspertiz ücreti
Bu evraklar ile kredi başvurunuzu en yakın Şekerbank şubesinden yapabilirsiniz.

Şekerbank Kredi Faiz Oranları ve Hesaplama

Şekerbank konut kredisini alacağınız vadelere göre faiz oranları ile hizmet vermektedir. Şekerbank son zamanlarda 120 ay vadeli olarak konut kredisi veriyor. 360 aylık yani 3 yıllık konut kredisi kampanyası şu an için aktif değildir. Buna göre 120 ay vadeli olarak verilen konut kredilerinde banka %1.39 faiz oranı ile işlem vermektedir.
  • 100 bin lira kredi kullandığınızda 120 ay vade ile aylık 1.717 TL kredi ödemesi yaparsınız. Bu vade ile kredi faizi %1.39’dur.
  • 100 bin lira kredi kullandığınızda 60 ay vade ile aylık 2.404 TL kredi ödemesi yaparsınız. Bu kredinin ise faiz oranı %1.29’dur.
  • 100 bin lira kredi kullandığınızda 12 ay vade ile aylık 8.992 TL kredi ödemesi yaparsınız. 12 ay vadeli konut kredisinde faiz oranı ise %1.19 olarak belirlenmiştir.
Yukarıda da söylediğimiz gibi vade oranları düştükçe banka faiz oranları da düşecektir. Sizde bu bankadan kredi alacaksanız banka şubelerinden güncel faiz oranlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca banka müşteri hizmetleri numarası olan 0 850 222 78 78 numarasını arayarak da konut kredisi faizleri hakkında bilgiler alabilirsiniz. Bu numara ile ayrıca başvuru yaptığınız kredinin sonucunu genel müdürlük değerlendiriyorsa kredi başvuru sonucu hakkında da bilgi alabilirsiniz. Kredi onayı aldıktan sonra banka size SMS ve telefonunuzu arayarak bilgi verecektir. Eğer bir kredi sicilinizde sıkıntı yoksa banka kredi onayınızı verecektir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR