Sen Anlat Karadeniz'de Asiye'nin kaynanasına verdiği analık dersi olay oldu

ATV'nin çok sevilen dizisi Sen Anlat Karadeniz dün akşam 28. bölümüyle ekranlara geldi. Vedat'ın Yiğit'i alıp götürmesiyle dağılan Kaleli ailesi zor günler geçiriyordu.

Sen Anlat Karadeniz'de Asiye'nin kaynanasına verdiği analık dersi olay oldu
Yayın Tarihi: 1.11.2018 11:50:00

Geçtiğimiz hafta Yiğit'in velayetini alıp, Nefes'in canını yakan Vedat; oğlunu gelip Kaleli konağından almıştı. Vedat'ın bu son hamlesiyle dağılan Kaleli ailesi ise yine bir çıkmaza girdi.

Fakat dünkü bölümde tüm bu olayların dışında Asiye ve Saniye arasında öyle bir konuşma geçti ki izleyenlerin içi acıdı. Saniye’nin Nefes’i istememesi, oğullarının başına bela getirdiğini düşünmesi; onun evden gitmesini istemesi, çoğu zaman izleyicileri çok kızdırıyor.

Tavırlarıyla kimi zaman herkesi delirten Saniye, yeni bölümde Asiye’ye içini açınca, aslında onun da haklı tarafları olduğu görüldü.



Nefes vurulduğunda ve Yiğit kaçırıldığında onlar için dua ettiğini söyleyen Saniye, onların iyi olmasını istediğini söyledi. Ama ailesinin başına da bu belayı Nefes'in sardığını dile getirdi. 


Saniye bu konuda haklıydı aslında. Çünkü Nefes'ten önce hayatları oldukça sakin ve stabildi. Fakat canından çok sevdiği Tahir ise Nefes'e deliler gibi sevdalı. Tani Saniye'nin de bir şekilde bunu kabul etmesi gerekiyor.

Çünkü Saniye, kocasından şiddet gören ve adeta dünyada cehennemi yaşayan Nefes'e sahip çıkması gerekirken; her fırsatını bulduğunda bir darbe vuruyor. Ancak empati yapıldığında da Saniye de sadece çocuklarını korumaya çalışıyor. 

Asiye ise tüm bunları sakinlikle dinlerken öyle bir şey söyledi ki Saniye bile ağzını açıp bir şey diyemedi. Bir kızı olan ve karnında bebeğini bekleyen bir anne olarak Asiye, herkese belki de sözleriyle en güzel dersi verdi ve şunları söyledi: “Ana olmak evlatlarına kol kanat germektir. Her şeyden öte evladını düşünmektir o da doğru. Tahir’in canı pahasına sevdiği Nefes’i kızın bilseydin, bunları konuşmazdık. Doğurduğuna analık etmek, Allah’ın bahşettiği bir fıtrat. O kadarını şu kadarcık serçe de yapabilir. Sen bu kadarcık yüreğinle doğurmadığına analık edebiliyor musun?”

Saniye'yi çok ince bir yerden vurmuştu aslında Asiye, çünkü esas söylemek istediği anne olmanın sadece kendi çocuğuna analık yapmakla değil, başkasının çocuğuna da aynı şefkati göstermekle doğru orantılı olduğuydu. 

Bu sahneyle çok duygulanan izleyiciler ise Asiye'ye helal olsun dedi.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR