SGK açıkladı: Annelere destek gelecek!

SGK açıkladı: Annelere destek gelecek!

SGK açıkladı: Annelere destek gelecek!
Yayın Tarihi: 7.10.2023 16:36:00

Annelere yönelik müjdeli bir haber geldi, sosyal yardım ödemeleri kapsamında eşya yardımı ödemeleri başladı ve aile başına 10.228,42 TL bütçe ayrıldı. Ayrıca, bakıcı yardımı olarak Euro üzerinden hesaplanarak ödeme yapılacağı duyuruldu, bu önemli yardım ödemesi annelere korunmaları ve maddi özgürlüklerini sağlamak amacıyla SGK tarafından Avrupa Birliği'nin desteklediği bir girişim olarak hayata geçirildi.

Özellikle çocuk sahibi olan anneler için büyük bir kolaylık sağlayacak olan bakıcı yardımı, genellikle yüksek olan bakıcı ücretlerinin kadınların iş hayatına devam etmelerini engelleyen bir faktör olduğu düşünülerek oluşturuldu. Bu destek sayesinde çocuk sahibi anneler, iş hayatına devam edebilecekler ve bakıcı maliyetleri konusunda rahatlayacaklar.

Destekten yararlanmak için belirli şartları taşımak gerekiyor. SGK tarafından duyurulan bakıcı desteği ödemelerinden yararlanabilmek için başvuru yapan annelerin sigortalı çalışıyor olmaları gerekmektedir. Bu destekten memur veya Bağ-Kur'lu çalışan anneler maalesef yararlanamayacaklar; sadece 4/A kapsamında olan anneler bu desteği alabilecekler. Ayrıca, destekten faydalanabilmek için illere göre belirlenen kontenjanlar dikkate alınmalıdır. İstanbul'da 2100, Ankara'da 800 anne bu destekten yararlanabilecekler. Destek, çocuklar 3 yaşına gelene kadar devam edecek. Özellikle özel gereksinimlere sahip çocukları olan annelere 350 Euro ödeme yapılacağı belirtiliyor.

Bakıcı desteği almak isteyen annelerin bazı koşulları yerine getirmeleri gerekiyor. Çocuk doğurmuş olma şartı ilk sırada yer alırken, başvuran annelerin ikamet ettikleri illerde yaşamaları, aynı evde oturmaları ve çocukların bakımının annelere ait olması koşulları aranmaktadır. Bekar annelerden velayet belgesi talep edilmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR