SGK açıkladı: Annelere ödemeler verilecek, TC kimlik ile alınacak

Bu düzenlemelerle annelerin doğum sonrasında maddi destek alarak, sağlık ve bakım ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanmaktadır. Annelerin ekonomik olarak rahatlaması, çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmalarına katkı sağlamaktadır.

SGK açıkladı: Annelere ödemeler verilecek, TC kimlik ile alınacak
Yayın Tarihi: 2.08.2023 09:39:00

Türkiye'de annelerin sağlık, bakım ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli düzenlemeler bulunmaktadır. Doğum yapmış olan annelere yönelik sunulan doğum yardımı, milyonlarca kişi tarafından faydalanılmaktadır. Aynı zamanda, doğum izni süresince annelerin maaşları da devlet tarafından ödenmektedir.

Doğum izni parasından yararlanmak isteyenlerin en az 90 gün prim ödemiş olmaları gerekmektedir. Geçici iş göremezlik ödeneği, doğum öncesi ve sonrasında kullanılabilecek olan 112 günlük izni kapsamaktadır.

Ödemeler, annelerin maaşlarına göre değişiklik göstermektedir. Temmuz ayındaki maaş artışıyla birlikte, asgari ücretin günlük brütü 447,15 TL, aylık brütü ise 13.414 TL olarak belirlenmiştir. En düşük ödeme tutarı olarak planlanan bu miktar, annelerin alabileceği en düşük ödemedir. Brüt maaşı 15.000 TL olan annelerin ödeneği 37.333 TL'ye çıkarken, brüt maaşı 20.000 TL olan annelerin ödeneği ise 49.778 TL'ye yükselmektedir.

Doğum öncesi ve sonrasında alınan raporlar elektronik ortamda SGK veri tabanına kaydedilmektedir. Ödeme işlemleri, sigortalının iş yerine bağlı olarak bulunduğu il merkez müdürlüklerinde gerçekleştirilmektedir. Anlaşmalı bankalar da TC kimlik numarasını tanımlayarak ödemeyi yapmaktadır.

Bu düzenlemelerle annelerin doğum sonrasında maddi destek alarak, sağlık ve bakım ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanmaktadır. Annelerin ekonomik olarak rahatlaması, çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmalarına katkı sağlamaktadır. Bu önemli destekler sayesinde annelerin ve çocukların sağlığı ve refahı önemli ölçüde korunmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR