SGK bu zamana kadar yatırılan primleri geri ödüyor ! Prim ödemelerinizi toplu halde geri alabilirsiniz

SGK bu zamana kadar yatırılan primleri geri ödüyor ! Prim ödemelerinizi toplu halde geri alabilirsiniz. SGK'nın prim ödeyen vatandaşlara sağladığı haklardan olan toplum prim parası iadesidir. Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödediği primi geri almak isteyenler bu haberi okusun. Detaylar haberin devamında.

SGK bu zamana kadar yatırılan primleri geri ödüyor ! Prim ödemelerinizi toplu halde geri alabilirsiniz
Yayın Tarihi: 17.10.2020 20:07:00

SGK bu zamana kadar yatırılan primleri geri ödüyor ! Prim ödemelerinizi toplu halde geri alabilirsiniz. SGK'nın prim ödeyen vatandaşlara sağladığı haklardan olan toplum prim parası iadesidir.  Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödediği primi geri almak isteyenler bu haberi okusun. Detaylar haberin devamında.

Emekli olmak için çalışmaya başladığından beri büyük bir ümitle Sosyal Güvenlik Kurumuna prim yatırmış olan vatandaşlarımız prim ödemelerine rağmen hala emekli olamamışlarsa yatırdıkları prim paralarını geri alma hakkına sahiplerdir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun tüm vatandaşlara hiçbir şey ayırt etmeksizin sağladığı bu geri ödemeyi alma hakkından yararlanmak isteyen vatandaşların SGK'ya yazılı başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru öncesinde ise sağlanması gereken şartlar var. Sizlere sırasıyla prim iadelerine dair sürecini anlatacağız.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sağlanan toplu prim parası iadesi için emekli olmak için talep edilen koşullardan ikisinin sağlanmış olması gerekli olan şartlardan biridir. SGK'nın talep ettiği prim ödemeleri tam olmayan, prim ödemeleri yapmamış ya da yapılması gereken tutara kadar henüz yapmamış vatandaşlar yaş şartını ve gün şartını sağlamış olsalar bile prim ödemesi alabiliyorlar.  Diğer bir deyişle emekli olmak için sigortalılık gün şartı ve yaş şartını sağlamış olan vatandaşlar prim eksikleri varsa bu eksiği kapatamıyorlarsa toplu para için başvuru yapabilir ve bu zamana kadar yatırdıkları emeklilik için olan prim ödemesini toplu bir şekilde alabilirler.



Toplu prim parası başvurusu için gereken şartlar nelerdir ?


Toplu prim parası için iade başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken ilk şart;
- Sigorta gerektiren bir işte çalışmıyor olmak.

- SSK, Bağkur primi ödeyen vatandaşlar toplu para iadesi için başvuruda bulunamazlar.

- Bunun dışında kalan bir diğer şart ise kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl şartını sağlamak.

Başvuru işlemleri için;

Yukarıda belirtilen koşulları sağlayan ve emeklilik için yatırdığı prim ödemesini toplu bir şekilde geri almak isteyen vatandaşlar için güncel tutarlar üzerinden bir hesaplama formülü uygulanacak ve alınabilecek ödeme tutarı belirlenecek. Emeklilik için yatırdıkları primleri toplu bir şekilde almak isteyen vatandaşlar, başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumuna yapacak.

 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR