SGK Erken Emeklilik Fırsatı Noktayı Koydu! Bunu Yapmayın

Bir çok yerde çıkan erken emeklilik şartı sonrası başka yol denemeyin açıklamasıyla 7200 prim günü ve 3600 prim günü her soruya cevap veren kapsamlı bir açıklama yapıldı. SGK'dan nasıl erken emekli olabilirim konusuna en net cevap. İşte SGK nasıl erken emekli olabilirsiniz sorusuna yanıtı..

SGK Erken Emeklilik Fırsatı Noktayı Koydu! Bunu Yapmayın
Yayın Tarihi: 18.04.2020 13:59:43

SGK'dan nasıl erken emekli olabilirime en net cevap. Bir çok yerde çıkan erken emeklilik şartı sonrası başka yol denemeyin açıklamasıyla 7200 prim günü ve 3600 prim günü her soruya cevap veren kapsamlı bir açıklama yapıldı. İşte SGK nasıl erken emekli olabilirsiniz sorusuna yanıtı..

SGK SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Emeklilik sistemi tamamen değişeceğini açıkladı. Sabah Berat Albayrak Emekliliğin değişeceğini dile getirmişti. Erken emeklilik için yeni bir yol açılmış oldu.

SGK en kapsamlı açıklama!

Sosyal Güvenlik Kurumu, EYT çıkmaması sonrası erken emekli olmak isteyenlere en kapsamlı açıklamayı yaptı. Bunlar haricinde kimse erken emekli olmak için şartlar denemesin uyarısı yapıldı. İşte SGK'dan yapılan o açıklama;

SGK duyurduğu Erken emeklilik şartları için 4A, 4B ve 4C sigorta türlerine göre emeklilik yaşı, emeklilik prim günü ve şartlarını yineledi. SGK'da erken emeklilik için 1999 öncesi yaşı beklemeyi sürdürürken, 2008 sonrası aynen duyurulduğu gibi ilerleyeceğini açıkladı. Bu nedenle sizler için yaş akdi ve prim eksiği nedeniyle oluşabilecek erteleme ve çözümlerin bazılarını hazırladı.

Erken Emeklilik için, istisnalar dışında!

A- Yıpranma Hakkı

B- Askerlik Borçlanması

C- Doğum borçlanması

saydırarak erken emekli olunabileceği ancak yaşta herhangi bir istisna söz konusu olmadığını dile getirdi. Ancak bazı meslekler vardır ki erken emekli olabilir diye duyurdu. Peki kimler erken emekli olabiliyor.

Hangi Meslek Grubupları ve Çalışanlar Erken Emekli olabilir!

1- Radyoaktif ve doğal ve yapay radyoaktif


2- Demir Çelik fabrikalarında çalışan işçiler

3- Kurşun ve arsenik işlerinde çalışanlar

4- Cam fabriye ve atölyelerinde çalışanlar

5- Çimonto fabrikalarında çalışan işçiler

6- Asit Üretimi Yapan İşçiler

7- Madenlerin Yer Altında çalışanlar

8- TSK görevli astsubay, subay, jandarma, erbaş, sözleşmeli erler

9- Basın Kartı olan gazeteciler

10- Emniyet ve MİT mensupları

11- Civa üretimi

Peki Erken Emeklilik hangi kaç yıl?

Yukarıda yazılan meslekler için Erken emeklilik 5 yıl erkene alınabiliyor. Ayrıca erken emekli olmak için aynı kurumda 10 yıl çalışmış olmak gerekiyor. Son 20 yılı başka bir yerde sonra başka bir yerde çalışmak yetmiyor.

Yeni duyuru: Ceza ve İnfaz Kurumu Çalışanlarına emeklilik!

Bir meslek içinde erken emeklilik hakkı bugün tanındı. Kararname ile ceza infaz kurumu personeli ve sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilecek. Cezaevi müdürü dahil tüm görevliler için erken emeklilik kapısı açıldı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR