SGK İmzayı attı! Milyonlarca Emekliye 4 Bin 500 TL Ek Ödeme yapılacak!

13 milyonu aşkın emekli için yeni formül masada! SSK, Bağkur ve Emekli sandığı emeklileri için bankalarından emekli maaşı alanlara taahhüt karşılığında Promosyon ödemesi gerçekleştirildi. 2020 yılında SGK ile Bankalar arasında yapılan anlaşma çerçevesinde emekli promosyon ödemeleri büyük bir artış

SGK İmzayı attı! Milyonlarca Emekliye 4 Bin 500 TL Ek Ödeme yapılacak!
Yayın Tarihi: 23.09.2020 15:47:00

13 milyonu aşkın emekli için yeni formül masada! SSK, Bağkur ve Emekli sandığı emeklileri için bankalarından emekli maaşı alanlara taahhüt karşılığında Promosyon ödemesi gerçekleştirildi. 2020 yılında SGK ile Bankalar arasında yapılan anlaşma çerçevesinde emekli promosyon ödemeleri büyük bir artış gösterdi. Promosyon ve ikramiye ödemeleri kapsamında emekliye ödenecek tutarın 4 bin 500 TL'ye kadar çıkarılması gündemde. SGK, SSK ve Bağkur emeklileri için ek 4 bin 500 TL ödemenin detayları milyonlarca emekliye müjde niteliğinde! Emeklilere 2020 yılı içerisinde 4 bin 500 TL'ye kadar ek ödemenin tüm detaylarını haberimizde sizler için hazırladık...

SSK, SGK ve Bağkur ile Emekli Sandığı emeklisi olan 13 milyonu aşkın emekliye müjdeli haber! 2020 yılı içerisinde SGK ve Bankaların masaya oturup anlaşmasının ardından emeklilere, emekli aylıklarını çektikleri bankalara verdikleri taahhütler ve aylıklarını başka bankaya transfer etmeleri sonucunda promosyon ödemesi sağlandı. Bankadan bankaya değişen promosyon ödemeleri ile emeklilere büyük bir ek ödeme yapılmış oldu. SGK ile Bankalar 2020-2023 yıllarını kapsayacak promosyon ödemeleri konusunda anlaşmış ve bankalar tarafından milyonlarca emekliye promosyon ödemesi Eylül-ekim ayları itibariyle ödenmeye başlamıştı. 

Emeklilere sağlanan promosyon ödemeleri, 2020 yılında emekliler için büyük bir müjde olarak yer aldı. Öyle ki milyonlarca emeklinin tamamı promosyon ödemesinden yararlandı ve 625 TL'den 2 bin 750 TL'ye kadar promosyon ödemesinin sahibi oldu. Bankadan bankaya emekli promosyon ödemeleri ve emekli promosyon hediyeleri değişiklik gösterdi. 

2020 yılı içerisinde Bankaların emekliler için yaptığı promosyon ödemeleri ve ikramiye ödemelerinin detaylarına bu haberimizde yer verdik. SGK tarafından yapılan anlaşma çerçevesinde emekliler halen daha promosyon ödemesi alabiliyorlar. Verilen taahhüt ve yapılan banka değişikliği çerçevesinde Kamu bankaları ve Özel bankaların tümü emekliye promosyon ödemesi gerçekleştiriyor. Ayrıca 2020 yılı içerisinde emekliye iki bayram öncesi ödenen ikramiyelerin ödenmesine de devam ediliyor. Böylece emekliler Ramazan Bayramı ve KUrban Bayramı öncesi 1000'er TL ikramiyenin de sahibi olacaklar. 


EŞ VE ÇOCUK İÇİN PROMOSYON ÖDEMESİ DE YAPILACAK

Emeklilere eş ve çocuk için promosyon ödemeleri de yapılacak. Bu kapsamda, eşlerini kaybeden emeklilere eş ve çocuk promosyon ödemesi de sağlanacak. Vefat eden ve emekli olan vatandaşların aylığını eş ve iki çocuk alıyorsa bu kişiler için maaşlarıyla orantılı olarak 750 TL değerinde eş için 375 TL, çocuklar için ise 187.5 TL ödeme gerçekleşecek.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARA ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Ölen emeklinin çocukları 18 yaşından küçük ise anne ve baba vekaleti aranacak. Velayet altında olan çocuklara ödemeleri, velileri aracılığıyla yani velileri üzerinden gerçekleştirilecek. 

Kurum'dan birden fazla maaş alan emeklilere ikramiye ve promosyon ödemeleri tek bir maaş üzerinden yapılacak. Birden fazla maaş alanların Kuruma bu durumu bildirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde fazladan yapılan ödemelerin faiziyle birlikte geri alınması gündeme geliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR