SGK, SSK, Bağ-Kur, emekli, çalışan memur dikkat! Aranan bu şartı yerine getirene 500 TL fazla maaş ödemesi yapılacak

657 Sayılı kanun gereklerine göre evli olan ve ikisi de memur olarak çalışan eşler aile yardımı alabiliyor. Eşlerin ikisinin de çalışması ve ikisinin de çalışması durumunda alınan aile yardımı erkek tarafından alınabilmektedir.

SGK, SSK, Bağ-Kur, emekli, çalışan memur dikkat! Aranan bu şartı yerine getirene 500 TL fazla maaş ödemesi yapılacak
Yayın Tarihi: 6.09.2020 13:43:00

657 Sayılı kanun gereklerine göre evli olan ve ikisi de memur olarak çalışan eşler aile yardımı alabiliyor. Eşlerin ikisinin de çalışması ve ikisinin de çalışması durumunda alınan aile yardımı erkek tarafından alınabilmektedir. Bu yardımın aileye sağladığı ek bir ödeme ya da masraf yoktur. Herhangi bir vergi ödemesi gerektirmez. Hiçbir kesintiye gerek yoktur. Yardım direk eşlerin aldığı memur maaşının üzerine ekleniyor. Son zamanda gelen zamlarla birlikte aile yardımında da değişiklikler oldu. Ülkenin içinde bulunduğu pandemi sürecinden dolayı devletin halka desteği arttı. Devleti de olumsuz etkileyen bu korona virüs salgın sürecinde devlet halkın en az şekilde etkilenmesin için büyük çabalar gösteriyor.
 
Pek çok alanda yapılan zamlarla birlikte aile yardımında da değişiklikler gözlendi. Peki, aile yardımında virüs sürecinde yapılan değişikliler nelerdir? Aile yardımından faydalanmak için başka şartlar var mı? Aile yardımı için talepte bulunmak yeterli oluyor mu? Aile yardımı almada sigorta primlerine bakılıyor mu?

MEMUR ÇİFTLERİ SEVİNDİREN HABER GECİKMEDİ!

Aile yardımı alan memurların da yardımlarına enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte temmuzda enflasyon farkı alan memurların aile yardımlarında da artış gözlendi. Memur emeklileri toplamda yüzde 5.75 zam aldılar. Enflasyon farkı yüzde 1.75 olmuştur. Peki, sorular aile yardıma çevrildi. Aile yardımı ne kadar? Enflasyonun aile yardımı üzerindeki etkileri neler? Aile yardımı alan memurların yüzleri mi gülüyor? Sizler için bütün detayları araştırdık. Öğrenmek için haberimizi okumaya devam ediniz…

AİLE YARDIMI NEDİR? 


Aile yardımı memurların maaşlarına ek aldıkları para yardımıdır. Evli çiftlerin ikisinin de memur olması gerekiyor. İkisin de memur olması durumunda erkek üzerinden bu para verilir. Hiçbir masrafı olmayan para vergiye ya da kesintiye tabi tutulmaz. Talepte bulunulduğu takdirde para memur maaşlarının üzerine eklenir. Çalışan memurların kadrolu olarak çalışması gerekmektedir. Bu yardımdan geçmek için onay gerekmektedir. Son zamanlarda da artan ekonomik kriz sebebiyle de oldukça zor duruma giren memur aileler çareyi ek elde edebilecekleri devlet yardımlarında buluyor. Para sıkıntısı çekilen bu günlerde aile yardımları memur aileler için çok önemli bir fırsattır. Korona virüsün de etkisiyle her öncekinden de çok olarak artmıştır. Mal ve hizmet bedellerinin de artmasıyla memur aileler için geçinmek daha zorlaşmıştır. Bu durumu göz önünde bulunduran devlet de para yardımlarını geciktirmedi.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Başvuru yapabilmek için öncelikle evli olmak gerekiyor. Evli çiftlerin ikisinin de memur olmasıyla yerine getirilen şarttan sonra istek üzerine önce çalıştığınız kurumla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Çalıştığınız kurumla iletişime geçtikten sonra talebinizin inceleme süresi olacaktır. Bu inceleme süresi sonucunda eğer talebinizde olumsuz bir durum görülmezse kurum tarafından onaylanacaktır. Yanıt eğer olumlu olursa olumlu yanıt geldikten hemen sonra para size verilmeye başlayacaktır. Para hiçbir kesintiye uğramadan memur maaşları üzerinden hemen eklenmeye başlayacaktır. Peki, sorgulamasını nasıl yapabilirim? Çalıştığınız kuruma yaptığınız başvuru talebinden sonra sorulara doğru cevap verip vermediğiniziz de anlaşılması için detaylı bir inceleme gerçekleştirilecektir. Bunun sonucunda başvurunuzun hangi aşamada olduğunu çıkan sonucu internet tarayıcınıza e devlet yazarak e devlete giriş yapınız. E devletin Aile Yardımı Bildirimi Sorgulama hizmetinden yararlanarak öğrenebilirsiniz.




 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR