SGK, SSK ve Bağ-Kur’luların alacakları ikramiye ödemeleri belli oldu!

Ülkemizde memur emeklisi olan kişi sayısı toplam olarak 2,3 milyon kişi. Memur emeklisi, SGK, SSK ve Bağ-Kur olan kişilerin hem Kurban Bayramı’nda hem Temmuz ayı ikramiyeleri birleşecek mi? Kimler Kurban Bayramı ikramiyesi alacak?

SGK, SSK ve Bağ-Kur’luların alacakları ikramiye ödemeleri belli oldu!
Yayın Tarihi: 10.07.2020 14:53:00

Ülkemizde memur emeklisi olan kişi sayısı toplam olarak 2,3 milyon kişi. Memur emeklisi, SGK, SSK ve Bağ-Kur olan kişilerin hem Kurban Bayramı’nda hem Temmuz ayı ikramiyeleri birleşecek mi? Kimler Kurban Bayramı ikramiyesi alacak? Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verilecek? Tüm bu detaylar vatandaşlarımız tarafından arama motorlarında aranmaya devam ediyor. Özellikle en düşük emekli maaşı grubundan emekli maaşı alan kişilerin en büyük beklentilerinden bir tanesi kesinlikle Kurban Bayramı ikramiyesi oldu. Korona virüs salgını sonrasında hayatın normalleşmeye doğru ilerlemesi üzerine vatandaşlarımızın şimdiki en önemli sorunlarından bir tanesi ekonomik sorunlar oldu. Geçinmekte hatta en temel ihtiyaçların dahi karşılanmasında mevcut emekli maaşlarının yetmediği ve çeşitli ek ikramiye ödeneklerine ihtiyaç duyulduğu bilinmektedir. Kişilerin rahat geçinebilmeleri için mevcut enflasyon ortamında en az 5 bin TL gibi bir maaş alması gerekiyor iken ne yazık ki ne memur emeklilerine ne de normal SGK, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin böyle bir maaş modelini alma imkânları yok. O nedenle insanların mutlak surette ek ikramiye ödeneklerine ihtiyacı var. İşte ek ödenek ve ikramiye ödenekleri ile alakalı ilginç yaptırımlar…

3 Temmuz 2020 tarihinde gelen zam ile beraber 2000 yılı öncesinde SSK emeklisi olan kişilerin emekli maaşları 2 bin 112 TL’den 2 bin 233 TL’ye, esnaf olarak emekli olan kişilerin yani Bağ-Kur emekli aylığı alan kişilerin ise bin 539 TL’den bin 627 TL’ye yükseltildi. En düşük tarım emeklisi olan Bağ-Kur’luların emekli maaşı ise bin 451 TL’den bin 534 TL’ye yükselmiş oldu. SSK’dan 2000 yılı sonrasında emekli olan kişilerin emekli maaşı normal şartlarda bin 263 TL iken bin 500 TL’ye yükselmişti geçtiğimiz aylarda. O nedenle 3 Temmuz 2020 tarihinde herhangi bir artış almadılar. Aslında bu şekilde ödenmekte olan emekli maaşlarına bakıldığı zaman insanların geçinebilmeleri için geçerli olan ücretin asla bu olmadığını görebiliyoruz.  1,500 TL emekli maaşı alan kişinin bir de kira ödediğini düşünürsek aldığı emekli ücretinin en düşük yarı tutarını kiraya ödüyor. Bu da ekonomik sıkıntıların başlamasına en büyük sorunlardan bir tanesini oluşturuyor. İşte bu vatandaşlarımızın düzenli aralıklarla ikramiye ödeneklerini almaya ihtiyacı var.

KİMLER KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ALACAK?


Bu konuda hala herhangi bir açıklama yok, yani kimin Kurban Bayramı ikramiyesi alacağı, kimlerin Kurban Bayramı ikramiyesi almayacağı, alacak olanların ne kadar Kurban Bayramı ikramiyesi alacağı ya da ödeme tarihi ile alakalı net bir bilgi olmadığı için kimse bu konuda herhangi bir yorum yapamıyor. Ancak çok yüksek ihtimal olarak (tahmini) 15 Temmuz 2020 ile 25 Temmuz 2020 tarihleri aralığında 1,000 TL ile 1,500 TL aralığında bir Kurban Bayramı ikramiyesi ödemesi yapılacağı tahmin ediliyor. Bu da emekli kişilerin kurban ibadetlerini yerine getirebilmek için tamamını karşılamasa da bir kısmını karşıladığı için ekonomik bir iyileşme olabiliyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kurban Bayramı ikramiye ödeneğinin ne zaman yapılacağı hakkında hala net olarak bir bilgi yok. O nedenle bu konuda yapılacak her yorum yanlış olacaktır. Ancak belirli aralıklarla tahmin kullanmak zor değil. Geçtiğimiz on yıl içerisine bakıldığı zaman her zaman bu belirli aralıklarla tahminler yapıldı. Kurban Bayramı ikramiyesi çok yüksek ihtimalle 15 Temmuz ile 25 Temmuz 2020 tarihleri aralığında ödenecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR