SGK SSK ve Bağkur'lu Emekliye Yeni Ek Ödeme Müjdesi! Emekli Maaş Artışı, Ücretsiz Ulaşım, Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar?

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekli vatandaşlara yeni ödeme ve yeni kazançlar gündeme gelebilir. Bu bağlamda 2020'de birçok kazanım sağlayan emekli vatandaşlar, 2021'i de heyecanla beklemekteler. 

SGK SSK ve Bağkur'lu Emekliye Yeni Ek Ödeme Müjdesi! Emekli Maaş Artışı, Ücretsiz Ulaşım, Eş ve Çocuk Yardımı Ne Kadar?
Yayın Tarihi: 23.08.2020 21:40:00

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekli vatandaşlara yeni ödeme ve yeni kazançlar gündeme gelebilir. Bu bağlamda 2020'de birçok kazanım sağlayan emekli vatandaşlar, 2021'i de heyecanla beklemekteler. 

Yeni yılda 2 defa zam, 2 defa bayram ikramiyesi alacak olan emekli vatandaşlar, Ocak ayı artışını gösterecek enflasyon verilerini de yakından takip ediyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ek ödeme detayları haberimizde sizlerle...

Temmuz ayında gelirleri yüzde 5.75 oranında artan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, Ocak ayında da 2020'nin ikinci 6 aylık sürecinde gerçekleşen enflasyon oranlarında zam yansıtılacak. Memurlara ödenmekte olan aile yardımları emekli vatandaşlara da uygulanırsa, çalışmayan iş sahibi olmayan eş için aylık 351,09 lira ödeme gerçekleşecek. Çocuk başına ise yapılması planlanan aylık ödeme tutarı 38,62 lira olarak belirlendi. Merkez bankasının yapmış olduğu son beklenti anketi ipuçlarını meydana getirdi. 2020 tarihinin enflasyon tahmini yüzde 10.82 çıktı. Buna göre ise ikinci 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağkur'lu vatandaşların zam oranı yüzde 4.79 olarak gerçekleştirilecek.

SGK-SSK ve BAĞKUR'LU EMEKLİYE YENİ KAZANÇ!

Emeklilerimizin çalışan bireylerle aralarındaki maaş farkı giderilsin. Kamu görevlilerinin fiilen çalışmış oldukları süreçte bordrolarında var olan 'ek ödeme' de dahil emek verilen süreçte maaşa eklenmekte olan hususlar, emekli maaşına da yansıtılsın. Memurların emekli ikramiyeleri hesaplamaları yapılırken tam hizmet yılı hesaba dahil edilerek, ay ve gün hesabının dahil edilmemesine yönelik doğan 1 ay ile 11 ay arası kayıp giderilmeli. Yılda iki kez ödenmekte olan bayram ikramiyesi, gösterge rakamına bağlanmalı ve maaşlara yapılmakta olan artış kadar artış yapılması sağlanmalı. Emekli vatandaşlardan fiilen çalışabilecek güç noktasında ve fikri zeminde bilgi birikimi uygun olanlar gerek kendi alanları gerekse fayda sağlayabilecekleri uygun alanlarda istihdam görsün. Emekli vatandaşlar sendika kursun.

Yaşa dikkat edilmeksizin tüm emekli vatandaşlar toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilsin.

Eş ve Çocuk yardımı emekli bireylere de sağlansın.


Öğrenim hayatına devam etmekte olan çocuğu olan emekli vatandaşlara, çocuk desteği ödemesi sağlansın.

Dünyada yeni bir terminoloji olan 'Aktif Yaşlanma' kavramı ülkemizde de gerçekleştirilerek emekli vatandaşların daha sağlıklı bir emeklilik süreci geçirmeleri için imkan sunulsun.

ÇALIŞMAYAN EŞ İÇİN 351 TL YARDIM!

Memurlara ödenmekte olan aile yardımları emekli vatandaşlara da uygulanırsa eğer çalışmayan iş sahibi olmayan eş için aylık 351,09 lira ödeme gerçekleştirilecek. Çocuk başına yapılması planlanan aylık ödeme tutarı ise 38,62 lira olarak yapılacak.

EMEKLİYE 317 TL ZAM!

2020 tarihinde bir çok kazanç sağlayan emekli vatandaşlar, 2021'ide sabırsızlıkla beklemekteler. Yeni yılda 2 defa zam, 2 defa bayram ikramiyesi alacak olan emekli bireyler, Ocak ayı artışını  gösterecek olan enflasyon verilerini de yakından takip ediyor. Temmuz ayında gelirleri yüzde 5.75 oranında artan SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ayında da 2020'nin ikinci 6 aylık sürecinde gerçekleşen enflasyon oranında zam yansıtması yapılacak.

Merkez Bankası'nın yapmış olduğu son beklenti anketi, konuyla ilgili ipuçlarını meydana getirdi. 2020 enflasyon tahmini ankete göre yüzde 10.82 oranında görüldü. Bu duruma göre ise ikinci 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşların zam oranı yüzde 4.79 oranında gerçekleşecek. Bu tahminin gerçekleşmesi halinde gelirlerde 317 liraya varan bir yükseliş meydana gelecek. Ek ödeme de dahil en yüksek emekli aylığı miktarı 6 bin 630 liradan 6 bin 947 liraya artış gösterecek. Zam, gerek maaş miktarlarında gerek ek ödeme miktarlarında kendini göstermiş olacak. Maaşın yüzde 4-5'i oranlarındaki ek ödeme, yeni aylık tutarlarından tekrar hesaplanacağı için artış gösterecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR