SGK Tarafından Sunulan Faizsiz Kredi Fırsatı: 444 Bin TL Kredi Limiti ve 120 Ay Vade İmkanı!

SGK Tarafından Sunulan Faizsiz Kredi Fırsatı: 444 Bin TL Kredi Limiti ve 120 Ay Vade İmkanı!

SGK Tarafından Sunulan Faizsiz Kredi Fırsatı: 444 Bin TL Kredi Limiti ve 120 Ay Vade İmkanı!
Yayın Tarihi: 30.05.2023 22:33:00

Son günlerde bankaların faiz oranlarını artırması ve kredi limitlerini düşürmesi, kredi ihtiyacı duyan vatandaşları zor bir durumda bırakmıştır. Ancak SGK, yeni bir duyuru yaparak pek çok kişiye destek olacağını açıkladı. SGK'nın faizsiz bir şekilde vereceği kredi miktarı 444 bin TL olarak belirlenmiştir. Üstelik bu kredi için geri ödemede 120 ay vade imkanı sunulacak.

Yüzbinlerce vatandaşın faydalanabileceği bu faizsiz kredi fırsatından yararlanabilmek için SGK tarafından belirlenen şartları sağlamak gerekmektedir. Şartları sağlayanlar ise faizsiz bir şekilde 444 bin TL'lik krediyi anında çekebilecekler. SGK tarafından sağlanan bu krediyi vatandaşlar, Ziraat Bankası üzerinden çekebilecekler. Krediden faydalanmak isteyenlerin ev sahibi olma niyetiyle başvuru yapmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra, krediden faydalanabilmek için başka şartlar da bulunmaktadır.

Faizsiz Krediden Kimler Faydalanabilecek?

Devlet destekli olan faizsiz kredi imkanından faydalanmak için belirli şartlar aranmaktadır. Bu kredi, Toplu Konut Fonu (TOKİ) tarafından sunulan bir konut kredisi olup şehit aileleri, şehitlerin geride bıraktığı dul ve yetimler ile harp ve vazife malullerinin faydalanabildiği bir imkandır. Bu şartları sağlayan kişilerin alacakları evin tapusu ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu krediye "şehit kredisi" de denilmektedir. Kişinin sunacağı tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olma zorunluluğu da bulunmaktadır.

Belirtilen şartları sağlayan kişiler, SGK'dan hak sahipliği belgesi almak durumundadır. Bu belgeyi aldıktan sonra kişiler, başvurularını Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Sıfır faizli konut kredisinden faydalanabilmek için belirtilen şartları taşıyanların yapması gereken ilk şey, istenen evin tapusunu edinmektir. Ardından kişiler, hak sahibi olduklarını gösteren belgeyi SGK'dan temin etmelidirler. Gerekli belgeler SGK'dan temin edildikten sonra, kişi bu belge ve tapu ile Ziraat Bankası şubelerine başvuruda bulunabilir.

Başvurusu onaylanan vatandaşlar, kısa süre içinde 444 bin TL'lik konut kredisini kullanabilirler. Bu faizsiz kredi imkanında geri ödeme için de 120 ay vade fırsatı sunulmaktadır. Hak sahipleri, bu imkandan diledikleri zaman faydalanabilirler. Bu yıl konut kredisi üst limiti 444 bin TL olarak belirlenmiştir.

SGK tarafından sunulan bu faizsiz kredi fırsatı, ev sahibi olmak isteyenlere büyük bir destek sağlamaktadır. 444 bin TL'lik kredi limiti ve 120 ay vade imkanı, vatandaşların hayallerindeki evlere daha kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR