SGK'dan Emeklilere, Memurlara ve İşçilere Toplu Para İadesi! O Paralar Geri Ödeniyor!

Emekliler, memurlar ve işçilere her geçen gün yeni güzel haberler geliyor. Özellikle 2010 yılından sonra emekli olmuş kişiler ve mevcut hizmetlerine devam etmekte olan memurlar ve işçilere hükümetten her zaman güzel müjdeler var. Memurlar, emekliler ve işçiler için SSK’dan yine yeni güzel bir haber

SGK'dan Emeklilere, Memurlara ve İşçilere Toplu Para İadesi! O Paralar Geri Ödeniyor!
Yayın Tarihi: 15.04.2020 14:09:00

Emekliler, memurlar ve işçilere her geçen gün yeni güzel haberler geliyor. Özellikle 2010 yılından sonra emekli olmuş kişiler ve mevcut hizmetlerine devam etmekte olan memurlar ve işçilere hükümetten her zaman güzel müjdeler var. Memurlar, emekliler ve işçiler için SSK’dan yine yeni güzel bir haber geldi. Emekli olmak için gün sayanlar belli bir prim ödemesi ve gün tamamlaması ile emekli olamıyor. Ancak yaş ve yıl şartını tamamlayamayanlar askerlik ve doğum borçlanması ile birlikte emekli olabiliyor. SGK’dan bu parayı alabilmek için ise SGK’ya direkt bizzat dilekçe ile başvurmak gerekiyor.

Memurları, emeklileri ve işçileri sevindiren bu müjdeli haber ile beraber otomatik olarak yapılmayan işlemler için direkt kişinin SGK’ya başvurması gerekiyor. SGK 30 gün içerisinde inceleme yaptıktan sonra çalıştığınız dönemde emekli olduğunuz günlere göre tekrar ödeme yapabiliyor. Bu müjdeli haberin detayları, erken emeklilik, para iadeleri ve doğum borçlanması haberimizin detayındadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) Emeklilere, Memurlara ve İşçilere Para İade Ediyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emeklilere, memurlara ve işçilere para iade ediyor haberini arayan vatandaşlarımız için büyük bir müjde geldi. Müjdeli haber Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan geldi. Toplu para iade edileceği söylenen kurumdan, SGK toplu ödemeleri nasıl yapılacak? Hangi paralar geri ödeniyor? Tüm bu soruların yanıtlarını bulacağız. Emekli olabilme ihtimali olmayan kişiler için SGK prim iadesi yapılacak. Sigortalılık günü 1600 gün olarak belirlenmiş olan bir kişi 01.01.1987 tarihinde sigorta girişi yaptıysa ortalama olarak ne zaman emekli olabilir? Bu tarz sorularınız için her zaman yanıt bulabileceksiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Nasıl Para Alınır?


Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan para alabilmek için öncelikle SGK’ya direkt olarak dilekçe ile başvurmanız gerekiyor. Otomatik olarak yapılamayacak tüm işlemler için kişinin bizzat ilçe SGK şubelerine giderek dilekçe ile müracaat etmesi gerekiyor. SGK ise otuz gün içinde incelemeleri yapıyor ve çalıştığınız dönemde emekli olduğunuz güne göre geri ödemeleri yapıyor. Bağ-Kur’luların tüm paraları iade edilirken 4A SGK’lıların sadece 2008 öncesi hem işçi hem işveren pirimi, 2008 sonrası için ise sadece işçi primleri yatırılıyor.

Askerlik Borçlanmasıyla Emeklilik

Askere gitmeden önce hiç sigortanız yok ise, bugünleri borçlanabilirsiniz. Borçlanma ile alakalı 8 Eylül 1999 tarihi öncesine çekilebilirse büyük avantajlar sağlanabiliyor. Kademeli olarak emekli edilen bu sistem içerisinde bir gün dahi borçlanabilirseniz 1 yıl erken emekli olabilirsiniz. Aslında sistemin pek çok açığı bulunuyor. 540 gün (18 ay) askerlik hizmeti vermiş bir kişinin borçlanması dolayısı ile toplam borcu 10 bin 238 TL olacaktır. Günlük olarak ise 18,96 TL.

Doğum Borçlanmasıyla Emeklilik

Doğum borçlanması ile birlikte yıllarca çalışmak yerine borçlanarak erken emekli olabilirsiniz. Doğum yaptığınız süreler ve doğum izninizin sigortalılık süresinden saydırılabilmesi vesilesi ile kişi emekli olabiliyor. Ancak kişinin doğum borçlanması yapabilmesi için çocuk doğumundan önce sigorta girişinin olması gerekiyor. Zira daha sonra sigorta girişi olan kişiler erken emeklilik aşamasında doğum borçlanması yapamaz.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR