SGK'dan Emeklilik Bekleyenlere Müjde! 3600 Günden Hemen Emekli Olabilirsiniz

SGK'dan emeklilik bekleyenler için müjdeli haber geldi! Milyonlarca çalışan emeklilik için geri sayıma geçerken erken emeklilikle ilgili detaylar da araştırılıyor. 3600 gün üzerinden emeklilik şartları nelerdir?

SGK'dan Emeklilik Bekleyenlere Müjde! 3600 Günden Hemen Emekli Olabilirsiniz
Yayın Tarihi: 9.05.2020 17:50:00

SGK'dan emeklilik bekleyenler için müjdeli haber geldi! Milyonlarca çalışan emeklilik için geri sayıma geçerken erken emeklilikle ilgili detaylar da araştırılıyor. 3600 gün üzerinden emeklilik şartları nelerdir? Kimler 3600 gün şartı ile hemen emekli olabilir? 3600 gün üzerinden emeklilikte pek çok bilinmeyen şey bulunuyor. Çalışan vatandaşlar 3600 günden emeklilik için diğer detayları araştırıyor. 3600 gün üzerinden emeklilik şartları nelerdir? Kimler erken emekli olabilir? Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilik bekleyenlere müjde! Milyonlar vatandaş, 3600 gün üzerinden emeklilik formüllerini araştırıyor. 3600 gün üzerinden emeklilik için başvuru şartları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Son dönemde Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgili gelişmelerin ardından 1,5 milyona yakın çalışan SGK tarafından erken emeklilik yollarını araştırıyor. Milyonlarca çalışan şimdi 3600 gün üzerinden erken emekliliğin detaylarını öğrenmek istiyor. Biz de bu haberimizde 3600 günden emekliliğin detaylarını sizler için hazırladık.

Erken Emeklilik Şartları Nelerdir?

Emekli olmak isteyen çalışanlar, çalışma hayatları boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) prim ödemesi gerçekleştiriyor. Erken emeklilik fırsatından yararlanabilmek için çalışanların,  normal emeklilik için prim ödeme süreci dışında gerekli görülen yaş sınırını doldurmaları ve belirli bir hizmet dönemini tamamlamaları gerekiyor. Erken emeklilik için de prim ödeme gün sayısı, yaş şartı ve sigortalılık süresi şartlarının da sağlanması lazımdır. Ancak yaş şartı hariç emeklilik için diğer şartların sağlanması halinde de emeklilik mümkün olabilmektedir.

Erken emeklilik başvurusunda bulunacak çalışanların prim ödeme ve 15 yıl hizmet süresi şartlarını tamamlamaları gerekmektedir. 15 yıl ve 3600 prim günü şartlarını sağlayanlar erken emeklilikten faydalanabileceklerdir. Erken emekliliği bu durumlarda kabul ederseniz %5 oranında maaş kesintisi yaşayacaksınız. Bu şekilde yaş şartını yerine getirmeden emekliliğe ayrılanların maaşlarından %5'lik kesinti yapılmaktadır.


2008 Sonrası Sigorta Girişi Yapılan Engellilere Erken Emeklilik

2008 yılından sonra sigorta girişi olan yani çalışma hayatına başlayan engelli çalışanlar için de erken emeklilik fırsatı bulunmaktadır! Erken emeklilikle ilgili engelli çalışanlarda aranan özellikler ve şartlar ise aşağıdaki gibidir:

- 2009-2010 yılları arasında çalışmaya başlayanlar, 4300 günlük prim ödemesini tamamladıklarında erken emekli olurlar.
- 2011-2012 yılları arasında çalışmaya başlayanlar 4500 günlük prim ödemesi tamamlandığında erken emekli olurlar.
- 2013'ten sonra çalışmaya başlayanlar, 4680 günlük prim ödemesi tamamlandığında erken emekli olurlar.

Yıpranma Hakkı ile Erken Emeklilikte Mümkün

SGK tarafından 45 meslek için sağlanan yıpranma payı hakkından yararlandırılan çalışanlar için de erken emeklilik mümkün hale getirilmiştir. SGK erken emeklilik fırsatları gitgide büyümektedir.

SGK'dan yapılan açıklamada 5 yıllık yıpranma hakkı bulunan çalışanlardan en fazla 2,5 yıl yaş indirimi yapılacağı belirtilerek 52 yaşında emekli olacak bir çalışanın 49,5 yaşında emekli olabileceği bilgisine yer verildi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR