SGK’dan her başvuru yapana 750 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!

SGK tüm vatandaşlarımız için olağanüstü destek ödemeleri sağlayarak gündemimizde ki yerini alıyor. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız SGK tarafından belirlenen önemli unsurları taşıması gerekmektedir.

SGK’dan her başvuru yapana 750 TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 6.07.2020 22:19:00

SGK tüm vatandaşlarımız için olağanüstü destek ödemeleri sağlayarak gündemimizde ki yerini alıyor. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız SGK tarafından belirlenen önemli unsurları taşıması gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren bütün vatandaşlarımız devlet tarafından sağlanan yardım parası, gıda desteği, yakacak desteği gibi pek çok destek ödemelerinden yararlanma olanağına sahip olabilmektedir. İşte devlet tarafından verilen tüm destek ödemelerine dair tüm ayrıntılar…

GIDA DESTEĞİ VERİLİYOR!

Devlet tarafından günümüzde bulunan pek çok ihtiyaç sahibi olan bireylerimiz için destek sağlamaktadır. Özellikle korona virüs döneminde artış gösteren bu destek ödemeleri çok fazla daha artış göstermeye başlamıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile sağlamaktadır. Gıda yardımı Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde yılda 2 defa olmak üzere ihtiyaç sahibi olan bireyler için verilmektedir.

YAKACAK YARDIM DESTEĞİ!

Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından tedarik edilen kömür desteği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile gündemimizde ki yerini alıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi olan bireyler için en az 500 kg olacak şekilde dağıtılmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda yakacak yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız gelirleri kapsamında faydalanabilecektir.


BARINMA DESTEĞİ!

Günümüzde temel ihtiyaçlar arasında bulunan barınma, devlet tarafından muhtaç bireyler için sağlanan en önemli destekler arasında bulunuyor. Eski ve bakımsız olan evler için vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla bakı ve onarımı için barında desteği sağlanmaktadır. Devlet tarafından verilen bu destek ödemesi sayesinde kötü koşullar içerisinde bulunan vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzur dolu evlerinde yaşamaları için sağlanmaktadır. Böylelikle Devlet tarafından verilen en önemli yardım ödemeleri arasında ön plana çıkmaktadır.

DOĞUM YARDIMI NEDİR? ŞARTLARI NELERDİR?
  • 633 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Ek-4'üncü maddesi doğrultusunda 15/052015 tarihinden beri doğum yardımı adı altında Türk vatandaşı olan mavi kart sahiplerinin canlı doğan ilk çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL olarak bir sefere mahsus ödeme yapılmaktadır.
  • Ödeme 15.05.2015 tarihinden sonra canlı doğan çocuklar için yapılmaktadır. Ancak doğum yardımı ödemesi alınan çocuk sırasının tespiti 15.05.2015 tarihinden önce doğmuş çocuklar dahil edilerek yapılmaktadır.
  • Doğum yardımı alınabilmesi için Türk Vatandaşı olma şartı bulunmaktadır. Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri’ne yapılmaktadır. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız doğum yardımı için Konsolosluklara başvurmaları gerekir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların başvuruları, bağlı bulundukları kuruma yapılmaktadır.
ENGELLİ BİREYLER İÇİN OKULLARA ÜCRETSİZ SERVİS OLANAĞI!

MEB tarafından özel eğitim Rehberlik ve Dayanışma hizmetleri Genel Müdürlüğü Başbakanlık Özürlüler idaresi kapsamında 2004 ve 2005 eğitim yılı içerisinde itibaren "Özel Eğitime Gereksinim Duyan Öğrencilerin Okullara Erişiminin Sağlanması İçin Ücretsiz Taşınması Projesi" kapsamında engelli öğrenciler için ücretsiz servis uygulaması başlatılıyor. Bu kapsam doğrultusunda engelli bireylerimizde destek olmak en önemli unsurlar arasında yer alıyor.

YAŞLILAR İÇİN VERİLEN DESTEKLER!

Yaşlılık Yardımı
Yardıma muhtaç durumda olan yaşlılar için
  • Türk vatandaşı olmak,
  • 65 yaşını doldurmuş,
  • Nafaka almayan ya da nafaka alması mümkün olmayan,
  • 2828 kanun kapsamında harçlık almayan,
  • Hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3/1 inden az olması,
  • Uzun süreli bir sigorta koluna bağlı olarak çalışmayan olması şartlarıyla yaşlılık aylığı bağlanmaktadır. 65 yaş aylığı, eski: 672 Temmuz zammıyla 711 lira oldu
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR