SGK'dan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Haber! 4 Bin 500 TL Aylık Ödeme Müjdesi

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayındaydı. 2020 yılı ikinci büyük zammının Temmuz ayında verilecek olmasından dolayı merakla beklenen günler geldi çattı. 2020 Temmuz ayı itibariyle SSK ve Bağ-kur emekli yakınlarına da, ölüm nedeniyle hak kazanımları dolayısıyla bağlanan dul ve yetim maaşlar

SGK'dan Milyonlarca Kişiyi İlgilendiren Haber! 4 Bin 500 TL Aylık Ödeme Müjdesi
Yayın Tarihi: 4.07.2020 16:41:00

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayındaydı. 2020 yılı ikinci büyük zammının Temmuz ayında verilecek olmasından dolayı merakla beklenen günler geldi çattı. 2020 Temmuz ayı itibariyle SSK ve Bağ-kur emekli yakınlarına da, ölüm nedeniyle hak kazanımları dolayısıyla bağlanan dul ve yetim maaşlarında da zam müjdesi yaşanacak. Peki SSK ve Bağ-kur dul ve yetim aylığı ne kadar olacak? Yüzde kaç zam verilecek? Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılının ilk 5 ayı için açıkladığı enflasyon verisini %4,57 olarak belirtmişti. Şimdi gözler Temmuz ayında yine TÜİK tarafından açıklanacak ilk 6 aylık enflasyon verilerine çervrildi. Temmuz ayında %4,57'lik enflasyon oranının sabit olarak kalması halinde SSK ve Bağkur emeklilerine %4,57 oranında zam müjdesi yaşanacak. En düşük ölüm aylığı ise 390 TL olacaktır. En yüksek ölüm aylığı alan vatandaşa da Temmuz ayında %4,57'lik zamla birlikte 4.500 TL maaş imkanı sağlanacak.

Haziran Ayı Enflasyon Verisi 3 Temmuz Cuma Günü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ilk 6 aylık Enflasyon verisini, 3 Temmuz 2020 Cuma günü saat 10:00'da açıklayacak. Haziran ayında bu yıl enflasyon oranının sabit kalması beklense de resmi ve kesin sonuç TÜİK'in yapacağı açıklamayla ortaya çıkacak. Tüik'in açıklayacağı enflasyon verisi sonucu yapılacak zam 13 milyon emeklinin yanı sıra SGK'dan dul ve yetim aylığı alan hak sahiplerine de sağlanacak. Temmuz ayında SGK'dan SSK ve Bağ-kur yetim aylığı alanların maaşları zamlı olarak ödenecek. 


Tüik'in ilk 5 aylık açıkladığı enflasyon verisine göre zam oranı %4,57 olacak. Haziran ayı TÜFE oranlarının 4,57'den daha düşük olması halinde enflasyonda kısmi düşüş yaşanacak. Ancak beklenti, Haziran ayı enflasyon oranının sabit kalması ve enflasyon oranının %4,57 olarak gerçekleşerek maaşlara zam olarak yansıması yönünde.

En Düşük ve En Yüksek Dul ve Yetim Maaşları Belli Olacak!

2020 Ocak ayı ilk dilim maaş zamlarını alan hak sahibi Dul ve Yetimler şimdi de 2020 Temmuz ayında ikinci büyük zamlarını alacaklar. SGK, SSK ve Bağ-Kur Dul ve Yetim maaşı alanların zammı 3 Temmuz 2020 Cuma günü saat 10:00'da açıklanacak. Cuma günü açıklanacak dul ve yetim maaş zamları ile en yüksek ve en düşük dul ve yetim maaşları da netlik kazanacak.

Şu anda TÜik'in açıkladığı ilk 5 aylık enflasyon verilerine göre %4,57'lik bir zam gerçekleşmesi halinde en düşük Dul ve yetim aylığı 390 TL, en yüksek DUl ve yetim aylığı ise 4.500 TL olacaktır. Haziran ayındaki enflasyonun %4,57'den düşük çıkması halinde ise zam oranı yeniden hesaplanacak ve en düşük ve en yüksek dul ve yetim maaşları da bu oranla orantılanarak ortaya çıkacaktır. Öte yandan Haziran enflasyon rakamlarının bu oranların üzerine çıkması durumunda milyonlarca emekli, dul, yetim yılın ikinci yarısı olan Temmuz-Ocak dönemi içerisinde daha yüksek oranlarda maaş zammı alacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR