SGK'dan Müjdeli Haber! 2 bin 200 TL Ödeme Yapılıyor İşte Şartları

SGK tarafından 2020 yılında birçok ödeme yapılmaya devam ediyor. Sigortalı bir çalışanın vefat etmesi durumunda da yakınına sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. Bu yardımdan faydalanabilmek için vefat eden sigortalı çalışanın birinci dereceden yakını olmak gerekmektedir.

SGK'dan Müjdeli Haber! 2 bin 200 TL Ödeme Yapılıyor İşte Şartları
Yayın Tarihi: 20.05.2020 21:38:00

SGK tarafından 2020 yılında birçok ödeme yapılmaya devam ediyor. Sigortalı bir çalışanın vefat etmesi durumunda da yakınına sosyal yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. Bu yardımdan faydalanabilmek için vefat eden sigortalı çalışanın birinci dereceden yakını olmak gerekmektedir. Ayrıca sigortalı çalışanın ölmeden önce beyan ettiği kişilere de ödeme yapılabilmektedir. Peki Cenaze yardımı nedir? Kimler alabilir, Cenaze yardımı başvuru şartları nelerdir? Cenaze yardımı 2020 yılında kaç TL? Detaylar haberimizin devamında sizlerle...

2020 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından birçok ödeme yapılmaya devam ediliyor. Özellikle de Cenaze yardımı ödemeleri 2020 yılında miktar olarak artarak sürüyor. Cenaze yardımı, Sigortalı bir çalışanın vefat etmesi durumunda yakınlarına SGK tarafından yapılan bir ödemedir. Cenaze yardımı, vefat eden sigortalı çalışanın birinci dereceden yakınlarına verilmektedir. Ayrıca vefat eden sigortalının ölmeden önce beyan verdiği kişilere de cenaze yardımı ödemesi yapılabilmektedir. Kişi, sağlığında her hangi bir beyan önceliği tanımamışsa, geride kalan eş ve çocuklarına cenaze yardımı ödenecektir. Ölen sigortalının eş ve çocuğu bulunmuyorsa, cenaze işlerini yürüten en yakın akrabası da SGK'dan cenaze yardımı ödemesi alabilmektedir.

CENAZE YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Cenaze yardımı, 2020 yılında Sgk tarafından ilgili hak sahiplerine ödenmeye devam ediyor. Cenaze yardımı şartları da merakla araştırılıyor. Öncelikle cenaze yardımı alabilmek için, vefat eden sigortalının mirasçısı olduğunu belirten bir veraset ilamı alınması gerekmektedir. Mirasçılık belgesi olarak bilinen veraset ilamının yetkili makamca tasdik edilmesi gerekmektedir. Ardından vefat eden sigortalının nüfus kayıt örneği SGK'ya teslim edilerek mirasçıların talep dilekçesi yazması gerekmektedir. Vefat eden sigortalının cenaze masraflarının kim tarafından karşılandığı da belirlenmelidir. Bu belirlemeyi içeren belge Mahalle veya Köy muhtarlarınca tasdik edilmelidir. Ardından cenaze yardım başvurusunda bulunulabilecektir.

CENAZE YARDIMI 2020 YILINDA KAÇ TL?


Cenaze yardımı, SGK tarafından SSK ve Bağkurlu sigortalı çalışanların vefat etmesi durumunda ölenin yakınlarına ödenen bir yardımdır. Cenaze yardımının 2020 yılındaki tutarı 715 TL'dir. Emekli sandığına tabi bir çalışanın vefat etmesi halinde ise cenaze yardımı olarak 2.200 TL cenaze yardımı ödemesi yapılmaktadır.

KİMLER CENAZE YARDIMI ÖDEMESİ ALABİLİR?

Emeklilerin vefat etmesi durumunda da yakınına cenaze yardımı ödenmektedir. Sigortalı bir çalışanın vefatı halinde de yakınlarına cenaze yardımı ödenmektedir. Ayrıca yaşlılık aylığı alırken vefat eden kişinin yakınlarına da cenaze yardımı ödemesi, SGK tarafından yapılmaktadır. Hak sahibi kişi yani ölenin yakını, dul ve yetim maaşı alıyorsa cenaze yardımından faydalanamaz. Cenaze yardımı alacak kişinin SGK'dan herhangi bir düzenli gelirinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca, vefat eden sigortalının ölmeden önce 360 gün sigorta prim ödemesinin yapılmış olması gerekmektedir.

CENAZE YARDIMLARINDA ZAMANAŞIMI SÜRESİ 5 YIL!

Cenaze yardımı başvurularında bulunmak için zamanaşımı süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Sigortalı bir çalışanın vefatının üzerinden 5 yıl geçtikten sonra cenaze yardım başvurusu yapılamayacak ve cenaze yardım ödemesi alınamayacaktır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR