SGK'dan şok karar

Bu haber birçok kişi yakından ilgilendiriyor.  Gelen bilgiye göre SGK'dan şok bir haber duyuruldu.  Çalışan kişiler istirahat raporu almak için artık Doktora gitmeyecek.  Çalışan kişiler istirahat raporu almak istiyorlar ise bu rapor SGK tarafından verilecek. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Baka

SGK'dan şok karar
Yayın Tarihi: 10.10.2020 23:05:00

Bu haber birçok kişi yakından ilgilendiriyor.  Gelen bilgiye göre SGK'dan şok bir haber duyuruldu.  Çalışan kişiler istirahat raporu almak için artık Doktora gitmeyecek.  Çalışan kişiler istirahat raporu almak istiyorlar ise bu rapor SGK tarafından verilecek. 
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Bu açıklamada Eğer çalışan kişilerde yüksek bulaş tespit edilir ise  hastaneye gelmelerine gerek kalmadan iş göremezlik raporundan yararlanacaklarını dile getirdi. Önceden  çalışan kişiler iş göremezlik raporunu almak için mutlaka bir sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri şartı bulunuyordu. Fakat bu şart tamamen değişti ve artık korona virüs salgınına yakalanan kişiler hiçbir şekilde sağlık kuruluşuna müracaat etmeden iş göremezlik raporunu alacaklardır.
 
Devlet Korona virüs sebebiyle çalışanlara pandemi sürecinin ilk gününden itibaren destek olmaya devam ediyor.  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önceden iş göremezlik ödeneği için istirahat raporunu hastanede almaları gerekiyordu.  Fakat bu süreçte bunu değiştirdik ve artık bu kolay bir hale geldi. Kişiler iş göremezlik ödeneği için kolay bir şekilde istirahat raporu alabilecekler. Hem de bu raporu hastaneye Vera herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeden gerçekleştirecekler dedi. 
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk bu uygulamaya geçtiklerinin olumlu bir şey olduğunu dile getirdi.  Bakan Selçuk korona virüsü hastaları olan kişilerin istirahat raporu almak için bir sağlık kuruluşuna gelmeleri  gerekiyordu.  Fakat şimdi korona virüs hastalığına yakalanan çalışanların rapor almak için herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmesine gerek kalmayacak.  İstirahat raporu artık filyasyon ve izalasyon takip sistemi uygulaması ile otomatik bir şekilde alabilecektir.  Bu hem korona virüs  salgınının artış göstermesine engelleyecek hem de kişiler çalışmadıkları zaman iş göremezlik ödenekleri ne düzenli bir şekilde ilk zamandan itibaren alabileceklerdir dedi. 
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk birçok vatandaşın izolasyon da durduğunu ve bu sebeple de çalışmadığını dile getirdi.  Bu uygulamanın toplum için çok iyi ve gelişmiş bir uygulama olduğunu dile getirerek uygulama salgının riskini en aza inmesini ve hastanelerin doluluk oranının artış göstermesine sağlayacak.  Hedefimiz bir an önce salgını en az seviyeye getirmek ve yok etmektir.  Bunun için ise elimizden gelen bütün çabayı  veriyoruz dedi.
 
Korona virüsü  salgını sebebiyle birçok kişi hastalığa yakalandı ve yakalanma ya da devam ediyor. Salgının riski henüz azalmış değil Ve bu sebepleri herkesin çok dikkatli olması gerekiyor. Hastanede çalışan vatandaşlarımız her ne kadar dikkatli olsalar da bir süreden sonra bu hastalığa yakalanıyorlar.  Hastanede çalışıp bu hastalığa yakalanan kişilerin mutlaka iş görmemezlik raporu almaları gerekiyordu.  Bunun içinde  sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri şartı vardı.  Fakat son gelen bilgiye göre bu şart artık kalktı ve korona virüse  yakalanan sağlık çalışanları artık izalasyon döneminde hiçbir sağlık kuruluşuna gitmeyecek. İstihare raporu SGK tarafından vatandaşlara otomatik bir şekilde verilecek. raporu artık filyasyon ve izolasyon takip sistemi uygulaması ile SGK tarafından vatandaşlara otomatik bir şekilde aktarılacak.  Bunun için çalışanların hiçbir şekilde sağlık kuruluşuna gitmesine gerek kalmayacak.  Bunun amacı korona virüs salgını önlemek ve en aza indirmektir.  Aynı zamanda korona virüs hastalığına yakalanan çalışanların bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmemesi ne ve hastalığa yakalandığı ilk günden itibaren iş göremezlik ödenekleri ne düzenli bir şekilde almalarını sağlamaktır. Bunun için korona virüs salgınına yakalanan çalışan kişilerin herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmemesi ve SGK tarafından bu raporu alması tavsiye edilir. 
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR