Sicil affı bekleyenlere müjdeli haber nihayet geldi! İşte başvuru şartları

Kredi sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar 2020 yılında çok daha fazla insana ihtiyaç kredisi vermeye başladı. Özellikle mağdur durumda olan, işsiz olan ve kendisine uygun iş bulamadığı için bankalara ödemelerini yapamadığı için kredi sicili bozuk olan vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde kredi

Sicil affı bekleyenlere müjdeli haber nihayet geldi! İşte başvuru şartları
Yayın Tarihi: 31.08.2020 21:35:00

Kredi sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar 2020 yılında çok daha fazla insana ihtiyaç kredisi vermeye başladı. Özellikle mağdur durumda olan, işsiz olan ve kendisine uygun iş bulamadığı için bankalara ödemelerini yapamadığı için kredi sicili bozuk olan vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde kredi kullanabilmesi için bazı bankalar büyük kolaylık sağladı. Getirilen bu büyük kolaylıklar ile beraber vatandaşlarımızın acil nakit ihtiyaçlarına yönelik olacak şekilde hazırlanmış olan kredi paketlerine kısa bir başvuru sonrasında istenilen kredi tutarı kullanılabilecek. MHP Milletvekili Mustafa Kalaycı, yaptığı açıklamalar nezdinde hem kredi siciline istinaden bir af gelebileceğini hem de kredi sicili gelmeden önce büyük oranda kredi sicili bozuk olanlara kredi verilmesi için talepte bulunduklarını belirtti.

‘’PİYASADA ÖNEMLİ BİR RAHATLAMA YAŞANACAK’’

MHP’li Mustafa Kalaycı, borçluları kara listeden kurtaracak bir sicil affının çıkarılması halinde piyasada önemli bir rahatlama yaşanacağını ifade etti. Kalaycı, bankalardaki batık kredi oranının bir yılda yüzde 3,8’den yüzde 5,3’e çıktığını, KOBİ kredilerindeki batığın ise yüzde 10.14’e yükseldiğini belirtti. MHP’li Kalaycı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen bankacılık ve sermaye piyasalarına yönelik yasa teklifini değerlendirerek, ‘’ Ekonomideki durgunluk nedeniyle bankaların geri dönmeyen kredilerinde büyük artış yaşanmakta, piyasayı rahatlatmak için geçen yıl çıkarılan finansal yeniden yapılandırma düzenlemesinden ise henüz istenen sonuç alınamadı’’ diye konuştu.

‘’SİCİL AFFI BEKLENTİSİ VAR’’


Kalaycı, ‘’Vatandaşımızı, esnafımızı, sanayicimizi, çiftçimizi rahatlatacak kararlara ihtiyaç var. Nedir mesela? Şu anda sicil affı beklentisi var. Malum kredi taksitini ödeyemeyen, çekini ödeyemeyen birisi risk merkezi kayıtlarına giriyor, borcunu ödese bile 5 yıl kredi kullanamıyor, çek kullanamıyor’’ diye ifade etti. KOBİ’lerde sıkıntı olduğunu belirten Kalaycı, ‘’ KOBİ kredilerinde takipteki kredi oranı yüzde 10.14, yani genel ortalamanın 2 katı düzeyinde. Tabii ki çiftçimiz sıkıntıda. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi borçlarının uygun şartlarda ve uzun vadede yapılandırılmasını bekliyorlar. Mevcutta bir yapılandırma uygulaması var ama cazibesi yok. Bir kanunla çiftçimizi rahatlatacak daha cazip bir yapılandırma getirelim diyorum” diye konuştu.

TAKİBE DÜŞEN KREDİ ORANLARINDA ARTIŞ

MHP Milletvekili Kalaycı, ödenmediği için bankaların takibine düşen kredi oranlarındaki artışın da önemli bir sorun olduğuna dikkat çekerek kredi artış hızının yavaşlaması ve ekonomideki durgunluğun etkisiyle takipteki kredi alacaklarında önemli artış olduğunu belirtti. Kalaycı, zamanında ödenemediği için takibe düşen kredi tutarının 2018 yılında 96,6 milyar lirayken 2019 sonunda 150,7 milyar liraya yükseldiğini ifade etti. Milletvekili, ‘’Takipteki alacakların nakdi kredilere oranı da yüzde 3.87’den 2019 yılında yüzde 5.36’ya yükseldi’’ dedi. Buradaki dikkat çeken olayın kamu bankalarının olumlu bir tablo ortaya koyduğunu dile getiren Kalaycı, ‘’Takibe düşen kredi oranı kamu bankalarında yüzde 3.55, yerli özel bankalarda yüzde 6.54, yabancı bankalarda yüzde 7.06 düzeyinde. KOBİ kredilerinde ise yüzde 10.14 düzeyinde” diye konuştu.

HANGİ BANKALAR KREDİ SİCİLİ BOZUK OLANLARA KREDİ VERİYOR?

Hangi bankalar kredi sicili bozuk olanlara kredi veriyor araştırması için yeterli sonuç bulunamadığı için haber merkezimizin oluşturduğu listeye göre siz de hemen ihtiyacınız doğrultusunda aşağıdaki bankalar aracılığı ile kolay bir şekilde ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.
  • Ziraat Bankası
  • Alternatif Bank
  • Odeabank
  • BBVA Garanti
  • Akbank
  • QNB Finansbank
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR