Signal mesajlaşma şirketi İngiltere'den ayrılabilir! İşte nedeni

Şifreli mesajlaşma uygulaması Signal , yeni bir yasanın şifrelemeyi baltalaması durumunda İngiltere'de hizmet vermeyi durduracağını söyledi.

Signal mesajlaşma şirketi İngiltere'den ayrılabilir! İşte nedeni
Yayın Tarihi: 16.03.2023 11:13:00

Signal başkanı Meredith Whittaker, BBC'ye verdiği demeçte, Çevrimiçi Güvenlik Yasası kapsamında mesajlaşma sisteminin gizliliğini zayıflatmaya zorlanırsa, kuruluşun "kesinlikle yüzde 100 yürürdü" dedi.

Hükümet, önerisinin "uçtan uca şifreleme yasağı" olmadığını söyledi.

Boris Johnson'ın sunduğu yasa tasarısı şu anda Parlamento'dan geçiyor.

Eleştirmenler, Ofcom'un şirketlerin, yeni yasa uyarınca çocukların cinsel istismarı veya terörizm içeriği için şifreli uygulamalardaki mesajları taramasının istenebileceğini söylüyor.

Bu, işi özel, güvenli iletişim sağlamak olan firmaları endişelendirdi.


Müşterileri arasında Savunma Bakanlığı'nın da bulunduğu bir İngiliz şirketi olan Element, BBC'ye planın müşterilerine mal olacağını söyledi.

Daha önce, WhatsApp BBC'ye herhangi bir hükümet için güvenliği düşürmeyi reddedeceğini söylemişti.

Hükümet ve önde gelen çocuk koruma yardım kuruluşları, şifrelemenin büyüyen bir sorun olduğunu söyledikleri çevrimiçi çocuk istismarıyla mücadele çabalarını engellediğini uzun süredir tartışıyorlar.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Teknoloji şirketlerinin, platformlarının pedofiller için bir üreme alanı haline gelmemesini sağlamak için her türlü çabayı göstermesi önemlidir" dedi.

"Çevrimiçi Güvenlik Yasası, uçtan uca şifrelemeye yönelik bir yasağı temsil etmemektedir, ancak teknolojik değişikliklerin, özellikle çevrimiçi çocukların güvenliği olmak üzere kamu güvenliğini azaltacak şekilde uygulanmaması gerektiğini açıkça belirtmektedir."

"Bu, mahremiyet veya çocuk güvenliği arasında bir seçim değil, ikisine de sahip olabiliriz ve olmalıyız."
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR