Sigortalı annelere 874 TL kreş desteği verilecek! Hemen başvuru yapın!

Devlet tarafından annelere sağlanan kreş desteği nasıl alınır? Devlet desteğinden yararlanırken maaş tutarının bir önemi var mıdır? Çalışan annelerin alabileceği kreş desteği ödeme tutarları ne kadardır? Aile bakanlığı ve diğer kurumları sağladığı kreş destek parasına ilişkin bütün detayları sizin

Sigortalı annelere 874 TL kreş desteği verilecek! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 2.09.2020 16:26:00

Devlet tarafından annelere sağlanan kreş desteği nasıl alınır? Devlet desteğinden yararlanırken maaş tutarının bir önemi var mıdır? Çalışan annelerin alabileceği kreş desteği ödeme tutarları ne kadardır? Aile bakanlığı ve diğer kurumları sağladığı kreş destek parasına ilişkin bütün detayları sizin için haberimizde buluşturduk.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği Delegasyonu ile ortak bir proje yürüterek, belirlenen pilot illerde, çocuk sahibi çalışan annelere destek olmak için, 100 Euro aylık destek paketi verileceğini açıkladı. Bu proje, sigortalı olarak çalışan anneler için geçerli olacak sigortasız çalışan anneler bu fırsattan yararlanamayacaklar. Annelerin kreşe gönderilen çocuğunun olması gerekmektedir. Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi olarak adlandırılan bu projede, uygun şatlara uyan anneler aylık 100 Euro kreş parası almaya hak kazanacak.
Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi olarak adlandırılan bu projede, belirlenmiş olan şartlara uyan anneler, aylık 100 Euro kreş parası almaya hak kazanacak. Sigortalı çalışan anneler, bu imkânlardan faydalanmak istediklerinde; 0 ile 60 yaş arasındaki çocuklar için hibe desteği başvurusu yapabilecek. Başvurular kabul görür ise, aylık 100 Euro destek paketi annelere verilecek.

KREŞ DESTEĞİNİN DETAYLARI NELER?

Kreş desteği Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, sigortalı çalışan annelere çocuklarını kreşe gönderebilmeleri için sağladığı destektir. Bu destek çalışan anneler için çok önemlidir. Çalışan annelerin en büyük sorunu çocuklarını emanet edecekleri güvenilir bir yer bulamıyor olmaları. Şimdilerde çalışan annelerin özellikle eğitim açısından da fayda sağlaması amacıyla en güvenilir adresi kreşler olmaktadır. Devletin de göz önünde bulundurduğu bu durum sebebiyle sigortalı çalışan annelere destek sağlayacaktır.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Cumhuriyeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan kararları kamuoyuna duyurdu Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi hakkında bazı bilgileri açıkladı. Bu açıklamalar sonrasında sigortalı çalışan annelerin çocuklarını kreşe göndermek için kreş desteği alabilecekleri öğrenildi. Avrupa Birliği Delegasyonu ile birlikte yürütülen proje, Kurumsal Çocuk Bakımı Projesi dâhilinde açıklanan şartlara uyulması halinde şartları sağlayan annelere 100 Euro kreş destek parası verileceğini açıkladı. Yardım miktarının toplamı yaklaşık 26 milyon Euro’dan fazla olacaktır. Bu tutarı Türk lirasına çevirdiğimiz takdirde bu tutar 200 milyon lirayı bulacaktır. Bu destek önce pilot illerde uygulanacaktır. Bu pilot iller; İstanbul, Malatya, İzmir, Bursa, Elazığ, Ankara ve Antalya olarak belirlenmiştir. Bu proje kapsamında 0 ile 60 ay arasında çocuğu olan ve çocuklarını Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreş vb okullara gönderen anneler bu destekten yararlanabilecekler. Peki, bu destek ne kadar sürecek? Bu destek tekrarlanacak mı?  Bu destek başvuru yapan ve almaya ak kazanan annelere 24 ay süresince verilmeye devam edecek. 24 ay boyunca her ay için 100 Euro ödenecektir.


PEKİ, BU DESTEĞİN ŞARTLARI NELER?

Devletin sağladığı bu destekten faydalanabilmek için öncelikle başvuru yapacak annelerin sigortalı çalışıyor olması gerekiyor. Kreşe gidecek çocukların yaş aralığı 0 ila 60 ay aralığında olmalıdır. Çocuğu 60 ayı geçmiş anneler sigortalı çalışsa bile bu destekten faydalanamayacaklardır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyen kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu internet sayfasında yer alan formu doldurmaları yeterli olacaktır. Başvuru yapacak adayların bu formdaki bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurmaları önemlidir. Başka evraklar lazım olmamakla birlikte doldurulan formun içerisindeki bilgiler kapsamlıdır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR