Sinemada bu hafta ne var? 20 Ekim sinemalardaki filmler!

Sinemada bu hafta ne var? 20 Ekim sinemalardaki filmler!

Sinemada bu hafta ne var? 20 Ekim sinemalardaki filmler!
Yayın Tarihi: 19.10.2023 13:18:00

Türk Sinemasının 2023 Yılına Damga Vuracak Filmleri Bu Hafta Yayımlanacak. Türk sineması, 2023 yılında birbirinden farklı türlerde ve ünlü oyuncularla dolu bir dizi filmle seyirci karşısına çıkıyor. İşte bu yılın en dikkat çeken Türk filmleri:

  1. Dolunay Katilleri: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Lily Gladstone'ın başrollerini paylaştığı bu film, 1920'lerde Oklahoma'da yaşanan Osage yerli halkının petrol zenginlikleri nedeniyle hedef alınmasını ve FBI'ın bu dava için yürüttüğü soruşturmayı konu alıyor. Martin Scorsese'nin yönettiği ve senaryosunu Martin Scorsese ile Eric Roth'un yazdığı film, tarihsel bir gerçeği beyaz perdeye taşıyor.

  2. Testere X: Ünlü korku serisi "Testere," yeni bir halka ile geri dönüyor. Jigsaw'un intikam hikayesini konu alan bu film, korku severlere gerilim dolu anlar sunacak.

  3. Çözümler Kitabı: Michel Gondry'nin yönettiği bu komedi ve dram karışımı film, bir adamın yapımcılarla yaşadığı anlaşmazlık sonucu filmini teyzesinin evinde tamamlama mücadelesini ele alıyor. Pierre Niney, Blanche Gardin ve Frankie Wallach filmde başrolleri paylaşıyor.

  4. Serçenin Gözyaşı: Ezgi Şenler, Uğur Güneş, Yeşim Salkım, Tamer Karadağlı ve Soydan Soydaş'ın rol aldığı bu dram filmi, bir kadının şiddet gördüğü eşinden kaçarken yaşadığı olayları ve avukatının çabalarını anlatıyor.

  5. Öğretmen: TRT ortak yapımı olan "Öğretmen," Trabzon'da Fenerbahçeli bir öğretmenin gözünden Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetini konu ediniyor. Film, yerel rekabetin komik yönlerini işliyor.

  6. Her Şey Aşk İçin: Safa Sarı, Zafer Algöz ve Gizem Sevim'in başrollerini paylaştığı bu yerli komedi filmi, iki genç ile kızın babası arasında geçen olaylar etrafında dönüyor.

  7. İbi: Doğu Ekspresi'nin Gizemi: Sinan Ölmez'in animasyon filmi, İbi'nin ailesi ve arkadaşlarıyla Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuğunu ve kötü bir masal kahramanına karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.

Türk sineması, 2023 yılında bu çeşitlilikteki filmlerle izleyicilere keyifli anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Bu yapımların her biri kendi türlerinde büyük ilgi görmeyi hak ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR