Sokağa Çıkma Yasağında Marketler Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefoursa Açık mı? Marketlerin Çalışma Saatleri Değişti!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde 23-24-25-26 Nisan günleri (4 gün) sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Peki 4 günlük sokağa çıkma yasağı süresince marketler açık olacak mı? Malum Ramazan Ayının da gelmesiyle birlikte vatandaş alışveriş ihtiyacı için marketler

Sokağa Çıkma Yasağında Marketler Bim, A101, Şok, Migros ve Carrefoursa Açık mı? Marketlerin Çalışma Saatleri Değişti!
Yayın Tarihi: 23.04.2020 14:06:00

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde 23-24-25-26 Nisan günleri (4 gün) sokağa çıkma yasağı ilan edildi! Peki 4 günlük sokağa çıkma yasağı süresince marketler açık olacak mı? Malum Ramazan Ayının da gelmesiyle birlikte vatandaş alışveriş ihtiyacı için marketlere gitmek istiyor. Ancak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile hafta sonunun birleştirilerek 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Marketler açık olacak mı? Sorusu yanıt arıyor. Marketler sokağa çıkma yasağında açık mı, çalışma saatleri? Cevabını haberimizde sizler için araştırdık...

Koronavirüs salgınının etkilerini göstermeye devam ettiği Türkiye'de, salgına karşı önlemler sıklaştırılıyor. Açıklanan son veriler ışığında salgının 'yatay' seyre geçmesi sevindirici bir gelişme olarak yer alırken, 30 büyükşehir ve Zonguldak ili için daha önce sadece 2 gün hafta sonları için uygulanan Sokağa Çıkma yasağı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı (resmi tatil) ile birlikte 24-25-26 Nisan günlerini de kapsayacak şekilde 4 günlük sürede ilan edildi! 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde 22 Nisan Çarşamba gecesinden itibaren geçerli olan sokağa çıkma yasağının ardından milyonlarca vatandaş marketlerin çalışma saatlerini ve açık olup olmayacağını araştırmaya başladı. 

Mübarek Ramazan Ayı'nın da gelmesiyle birlikte vatandaşlar mutfak alışverişi gibi pek çok ihtiyacı için marketlere gidecek. Bu süreçte Koronavirüse karşı önlemlerin zayıflatılmaması ve alınan tedbirlerin, yaşanacak yoğunluklara rağmen harfiyyen uygulanması büyük önem taşıyor. 4 günlük Koronavirüs salgını nedeniyle marketlerin kapalı olmayacağı bildirildi! 4 günlük sokağa çıkma yasağının belirli gün ve saatlerinde marketler çalışmaya devam edecek. Peki marketler ne zaman saat kaç aralığında açık olacak?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER AÇIK MI?


22 Nisan Çarşamba gecesi saat 00:00'dan sonra başlayacak ve 26 Nisan Pazar gece 00:00'da sona erecek Sokağa Çıkma yasağında marketler açık olacak mı? 30 büyükşehir ve Zonguldak ilini kapsayan genel sokağa çıkma yasağı süresinde marketler 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günleri saat 09:00-14:00 çalışma saatlerinde açık olacak. Vatandaşlardan bu süreçte sadece zorunlu ihtiyaçlarını temin etmeleri için marketlere gitmeleri istendi. Marketler, 4 günlük sokağa çıkma yasağında 23-24 Nisan günleri saat 09:00-14:00 aralığında açık olacak ve hafta sonu tamamen kapalı olacak.

MARKETE GİDEBİLİR MİYİM? SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKET ALIŞVERİŞİ

Vatandaşlar, 23-24 Nisan Perşembe ve Cuma günleri saat 09:00-14:00 arasında, zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamak için evlerine en yakın bakkal ve marketlere gidebileceklerdir. Ancak bakkal ve market alışverişi için vatandaşlara arabalarıyla seyahat imkanı sağlanmayacak, bunu yapanlara ceza da gelecek. Bu uzaklıktaki bir markete ve bakkala gidişe izin verilmeyecektir. Vatandaş, evinden yürüme mesafesindeki bakkal ve marketlerde alışveriş yapabilecektir.

Market ve Bakkallar, 23-24 Nisan çalışma saatleri içinde eve servis ve paket olarak satış yapabilecektir. Evden çıkmak istemeyenler evlere sipariş vererek, bu imkanı sunan marketlerden alışveriş yapabileceklerdir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR