Son dakika! 1000 TL yardım için açıklama geldi! e-devlet hesaplarından kontrol edebilirsiniz

Aile Sosyal ve Çalışma Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günlerde pandemi sebebiyle vatandaşlara yaptıkları ödemeler hakkında detaylı bir şekilde açıklamalarda bulundu.  Pandemi sürecinin başlarından itibaren ihtiyacı olan kişilere ödemeler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. 

Son dakika!  1000 TL yardım için açıklama geldi!  e-devlet hesaplarından kontrol edebilirsiniz
Yayın Tarihi: 4.10.2020 10:57:00

Aile Sosyal ve Çalışma Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günlerde pandemi sebebiyle vatandaşlara yaptıkları ödemeler hakkında detaylı bir şekilde açıklamalarda bulundu.  Pandemi sürecinin başlarından itibaren ihtiyacı olan kişilere ödemeler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.  Pandemi sebebiyle ilk 2 fazla 4000000 kişiye bin TL yardım imkânı sunulmuştu. Şu an ise 3 Faz ödemeler için başvurular devam ediyor.  Devletin tanıdığı bu yardıma şu an hiçbir geliri olmayan ve işsiz olan kişiler başvurmaktadır.  Başvurular ne zaman olacak ve nasıl yapılacaktır?  Bu konu hakkında detaylı bir bilgiye ulaşmak için haberimizin devamını okumanızı tavsiye edilir.
 
Pandemi başvuru sonucu nasıl sorgulanır?
 
 Birçok kişi pandemi başvuru   sonucu nasıl sorgulanır konusu hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyor.  Pandemi başvuru sonucunu öğrenmek için öncelikle e-devlete girmeniz gerekecektir.  E-devlet üzerinden sosyal yardım bilgileri sorgulamaya  girip pandemi başvuru sonucuna ulaşabilirsiniz
 
 1000 TL yardım müracaatı nasıl yapılır?
 
 Devlet pandemi sürecinden etkilenen vatandaşlara pandeminin başından itibaren yardım yapmaya devam ediyor.  Şu an için ise 3 Faz müracaatları başlamış bulunmaktadır.  1000 TL yardım müracaatı yapmak için T.C. kimlik numaranızın son sayısına göre Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe Cuma günlerinde başvuru yapabileceksiniz.  Hafta sonları ise bu konuda herhangi bir sınırlama yoktur ve hafta sonları dileyen herkes başvurusunu gerçekleştirebilir.
 
Sosyal Yardımlaşma müracaat şartları nelerdir?
 
AÇSHB  pandemi Sosyal destek kaz 3 başvuruları e devlet tarafından yapılmaktadır.  Vatandaşlar e-devlete giriş Öncelikle T.C. kimlik numarasının son rakamına göre başvurularını gerçekleştireceklerdir.  Aynı şekilde başvurunun sonuçlarına da e-devlet üzerinden kontrol edeceklerdir.  Eğer bir evden birçok kişi başvurdu ise sadece 1 kişiye bu imkanı tanınacaktır. Daha önce yapılan 1000 TL yardımdan yararlanan kişilerin bu yardımdan yararlanması mümkün değildir.  Kamuda çalışan işçiler,  memurlar,  aylık maaş alanlar,  işsizlik maaşı alanlar ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanan kişiler Bu imkândan faydalanamayacak tır.
 
Kimler müracaat yapabilir?

Birçok kişi tarafından merak edilen bu konuya bir açıklık getirelim.  Devletin verdiği 1000 TL'lik yardımdan günlük yevmiye ile iş yapanlar,  herhangi bir işi veya düzenli bir geliri olmayan kişiler bu başvuruyu yaparak 1000 TL yardımı alabilmektedir.  Başvuru e-devlet üzerinden yapılır ve e-devlet üzerinden takip edilir.    Eğer başvurunuz onaylanır ise bunu e-devlet üzerinden göreceksiniz.

1000 TL'lik yardımından kimler yararlanamayacak?

Devletin pandemi sürecinde imkânı tanıdığı bin TL'lik yardımdan düzenli bir şekilde maaş olan kişiler,  Kamuda çalışan kişiler,  memur olanlar,  kısa çalışma ödeneği alan kişiler ve işsizlik maaşı alan kişiler bu yardımdan asla faydalanamayacaklardır.  Aynı zamanda bir önceki yardımda başvuru yapan ve başvurusu onaylanan kişilerde bu yardımdan faydalanamayacaklardır.  Eğer bir evden birkaç kişi yardımı almak için başvuru yapıyor ise bu tespit edilecek ve sadece haneden bir kişiye bu imkânı tanınacaktır.
 
 Devlet 1000 TL yardım yapmaya devam edecek mi?
 
Geçtiğimiz günlerde aile Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı olan Zehra Zümrüt bir takım açıklamalarda bulundu.  Birçok vatandaşımız da pandemi sürecinde yardımda bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz.  Vatandaşlarımızın bu süreçte yanlarındayız zor duruma düşmelerine müsaade etmeyiz dedi.  Yapılan başvuruların ise tek tek incelendiğini ve ihtiyacı olan kişilere bu hakkın tanınacağını  dile getirdi.  Yeni bin TL'lik yardım için başvuruda bulunacak kişilerin başvurularını yapması ve daha sonra e-devlete takip etmesi gerektiğinin altını çizerek belirtti



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR