Son dakika: 1999 2000 2008 önce sigortalı olanlar erken emekli olabilecek! Şart ortadan kalktı!

Son dakika: 1999 2000 2008 önce sigortalı olanlar erken emekli olabilecek! Şart ortadan kalktı!

Son dakika: 1999 2000 2008 önce sigortalı olanlar erken emekli olabilecek! Şart ortadan kalktı!
Yayın Tarihi: 2.06.2023 21:00:00

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yapılan yeni düzenlemelerin yolda olduğu haberleri, milyonlarca vatandaş tarafından heyecanla karşılandı. EYT yasasının Meclis'ten geçerek yasalaşmasının ardından, şimdi de TBMM komisyonunda yer almasıyla birlikte mağduriyetlerin sona ereceği umuluyor. Bu düzenlemelerin yanı sıra Bağ-Kur prim günleri ve 5000 gün tartışmaları da gündemde kalmaya devam ediyor.

Son yapılan açıklamalar, EYT konusunda yeni düzenlemelerin yolda olduğunu gösteriyor. İslam Memiş gibi önemli bir ismin açıklamaları, memurlar ve esnaflar için yeni icraatlerin yapılacağını işaret ediyor. Prim günü düşürülmesi ve zam konuları üzerinde çalışmaların olduğu belirtilirken, bu gelişmeler EYT mağdurları arasında umut ve heyecan yaratıyor.

Bülent Aydemir'in yaptığı açıklamalar da EYT düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağını ortaya koyuyor. Ancak, bu düzenlemenin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinde yük oluşturacağından bazı endişeler de dile getiriliyor. EYT kapsamında yer almayan ve ilk işe giriş tarihi 2000 sonrası olan kişiler için ise kademeli emeklilik uygulamasının gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Kademeli emeklilik uygulamasıyla, 2000-2008 arasında sigortalı olarak ilk kez işe giren kişilere emeklilik yaşını geri getirecek bir düzenleme yapılması düşünülüyor. Ancak, henüz resmi bir açıklama yapılmadığından ve detaylar netleşmediğinden, kademeli emeklilik uygulamasının hayata geçip geçmeyeceği konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

EYT mağdurlarının beklentileri doğrultusunda yapılan çalışmalar ve açıklamalar, umutların yeşermesine neden oluyor. Ancak, resmi açıklamaları beklemek ve gelişmeleri takip etmek, EYT mağdurları için daha sağlıklı bilgilere ulaşmanın en doğru yoludur. Seçim sonrasında konunun daha fazla tartışılması ve çözümler üzerinde çalışılması beklenmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR