Son Dakika 8 Milyon İşçinin Beklediği Zam Haberi Geldi! Az Değil mi?

Son Dakika Asgari Ücret Zammı belli oluyor. Merakla beklenen Asgari ücretle ilgili ilk adımlar atılmaya başlandı. Ancak Asgari Ücret zammı mutlu etmiyor. Şu an da verilecek Zam oranı hiç bir Asgari Ücretli çalışanı mutlu olacak gibi değil. Asgari Ücret zammı ne kadar olacak sizler için araştırdık.

Son Dakika 8 Milyon İşçinin Beklediği Zam Haberi Geldi! Az Değil mi?
Yayın Tarihi: 25.11.2019 22:03:00

Son Dakika Asgari Ücret Zammı belli oluyor. Merakla beklenen Asgari ücretle ilgili ilk adımlar atılmaya başlandı. Ancak Asgari Ücret zammı mutlu etmiyor. Şu an da verilecek Zam oranı hiç bir Asgari Ücretli çalışanı mutlu olacak gibi değil. Asgari Ücret zammı ne kadar olacak sizler için araştırdık.

2020 Asgari Ücret ne kadar olacak?

2020'deki asgari ücret zammında ilk rakamlar belli oluyor. 2020 AGİ ne kadar oalcak işçi ve işveren toplantısında ilk sonuçlar gelmeye başladı. Peki Asgari Ücret Tespit Komisyonu zamlı fiyatları ne kadar yaptı? Zamlı Asgari Ücret fiyatları haftaya belli olacak ancak ilk görüşme pazarlığı hiç mutlu edecek seviyede değil. Asgari ücret gelecek zam için ortak fikirler geliyor. 

8 Milyon İşçi'nin gözü bu haberde!



8 Milyon işçinin merakla beklediği zam oranı yüzde 12 olarak görüşülüyor. Zamlı Asgari Ücret fiyatları 2 Bin 262 TL'ye çıkacak. Ancak eflasyon yaşamda çok daha yüksek olduğu için bu fiyat kimseyi mutlu etmeyecek gibi görünüyor. İşçiler ilk etapta bu fiyattan da indirim yaptırırsa hiç yaptırmasanız daha iyi yorumlarını yapıyor.

Boxer Dergisi; vatandaş ne diyor!

Net 3 Bin TL olmalı!

Vatandaş, Asgari Ücret net 3 bin tl olmasını istiyor. "Evim kira 800 TL kira veriyorum, elektrik yakıt doğalgaz derken 1.500 gidiyor, sadece priması 180 TL, haftada veriyoruz bu 180 TL ve paramız kalmıyor. Hayat çok pahalı, buradan cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Çalışamıyoruz iş de yok eşim şu an da makine ustası çalışamıyor. Ancak iş sahası da olmadığı için yetmiyor.

Şu an 2020 Lira, 2200 olması düşünülüyor sizce yeterli değil mi?

Annemde işsiz sırtımızı dayayacak kimsemiz yok. Recep Tayyip Erdoğan'a sırtımızı dayıyoruz 3-3500 aşağı kurtarmaz. Ev sahipleri, faturalar, doğalgaz hepsi zamlı olunca yetmiyor.


Emekliyim Geçinemiyorum!

Ben Emekliyim, geçiniyorum. Emekli maaşlarında da şikayetçiyim. 1000 TL altında çok emekli var geçinemiyorum. 1000 TL altında emekli maaşı yok deniliyor ancak altında alan tanıdıklarım var. Emekli maaşları da Asgari Ücrette yetersiz. Çok komik rakamlar nasıl geçinecek bu insanlar. Birinci işi ikinci işi yapıyorlar. Söylenecek çok şey var 2200 TL sakın zam yapılmasın! En az 3000 TL olmalı. 

Asgari Ücret Sizce ne kadar olmalı?

En az 3000 TL olmalı. Geçim standartları şu an da zor, açlık ve yoksulluk sınırında rakamlar belli. İnsanca yaşamak için en az 3000 TL olmalı. 4 Kişilik bir aile için 6000 TL olmadan geçinme ve yetinme ihtimali yok. Bir tabak çorba 9-10 TL. 2 Kişi 18 TL 3 öğün yesek 54 TL. Bir dönemde simitle hesap yapanlar bu hesaplamaları yapsınlar.

Asgari Ücret ne zaman belli olacak?



İşçi, işveren ve Hükûmet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden tespiti için Bakanlıkta bir araya gelecek. Asgari ücret; bir insanın en temel ihtiyaçları olan beslenme, barınma, giyim, ısınma, ulaşım gibi giderlerini karşılamasına yetecek şekilde düzenlenen “bir çalışana verilebilecek en düşük ücret” olarak tanımlanıyor.

2019 yılında bekâr bir çalışanın asgari ücreti, 2.020 TL seviyesinde bulunuyor. Tahminlere göre enflasyon yüzde 12 ile yılı tamamlar ve asgari ücrete de bu şekilde bir artış uygulanırsa, yeni yılda maaşlara 243 TL zam gelecek ve 2 bin 262 TL olacak. 2020 asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari ücret belirleme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek olan görüşmeler kapsamında vatandaşların bir yıllık zam oranı belli olacak. Bu komisyonda işçi tarafını temsil etmek üzere Türk İş, işveren tarafını temsil etmek için TİSK ve hükümet adına Çalışma Bakanlığı olacak. Görüşmeler en az 3 veya 4 toplantı olacak anlaşma sağlanamazsa bu sayı artacak. Asgari ücret ise en geç Aralık sonu ve Ocak başında belli olacak.

Asgari Ücret Belli oluyor!

 
Asgari nasıl hesaplanıyor?

AGİ mevcut yılın asgari ücret ödemelerine göre belirlenir. Yılın ilk 6 ayı için asgari ücretin ne kadar olacağı belli olduktan sonra yıllık toplam da hesaplanır ve bu tutar AGİ indirim oranı ile çarpılır. Elde edilen tutar en düşük gelir vergisi oranı (%15) ile çarpılarak bulunan değer 12’ye bölünür ve böylece aylık AGİ miktarı hesaplanmış olur.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR