Son dakika Akçakale'ye hava saldırısı! Birçok yaralı var

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla hareketlenen sınır bölgesinde hain bir saldırı gerçekleşti. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye'nin Telabyad ilçesinden roket ve havanlı saldırı düzenlendi. İlçenin merkezine yapılan saldırıda birçok vatandaş yaralandı. Peki Akçakale'de son durum ne?

Son dakika Akçakale'ye hava saldırısı! Birçok yaralı var
Yayın Tarihi: 10.10.2019 16:17:00

Akçakale'de son durum ne?  her yerde aranmaya başladı. Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla dün başlatılan Barış Pınarı Harekatı dün start aldı. Ardından hareketlenmeye başlayan bölgede sınır ilçelerinde oldukça zor anlar yaşanıyor. 

Bugün Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye'nin Telabyad ilçesinden roket ve havanlı saldırı düzenlendi. Haliyle hem siviller hem de mehmetçikler için endişelenen herkes saldırı sonrası Akçakale'de herkes iyi mi? merak etti. 




9 SİVİL YARALANDI

İlçe merkezinde sivillerin yoğun olduğu bir bölgeye isabet eden havan mermileri sebebiyle tam 9 vatandaş yaralandı. Yaralılar hemen ambulanslarla hastanelere sevk edilirken, polis vatandaşları evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı. 

Öte yandan yaralanan 9 vatandaştan 3'ü şehit oldu. Şehit olan üç vatandaşımızın biri ise bebek...
 
Milli Savunma Bakanlığın'dan da konuyla ilgili "Fırat’ın doğusunu terör koridoru haline getirmeye çalışan PKK/PYD-YPG’li teröristler halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırı yapıyor." şeklinde açıklama geldi. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR