Son Dakika: Ankara’da Yüksek Hızlı Tren Faciası! 7 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz trene çarptı. Çarpmanın etkisiyle 2 vagon raydan çıktı. biri makinist 7 kişi hayatını kaybederken, üçü ağır 46 vatandaşımız yaralandı.

Son Dakika: Ankara’da Yüksek Hızlı Tren Faciası! 7 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı
Yayın Tarihi: 13.12.2018 10:02:00

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı.

Hızının 80-90 km civarında olduğu açıklanan yüksek hızlı trenin iki vagonu çarpışmanın etkisiyle raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede yer alan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Ankara Valiliği’nden gelen son açıklamaya göre yüksek hızlı tren kazasında biri makinist 7 kişi hayatını kaybederken, üçü ağır 46 kişi de yaralandı.



Bakanlık Açıklama Yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kazayla ilgili yaptığı açıklamada "Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu" denildi.


Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.



Ankara Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren(YHT) kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR