Son Dakika: Azerbaycan Rusya'ya Ait Askeri Savaş Helikopterini Düşürdü!

Rus kaynaklardan edinilen bilgilere göre Azerbaycan Rusya'ya ait askeri savaş helikopterini düşürdü. Konuyla ilgili son dakika açıklaması yapan Azerbaycan, helikopterin Ermenistan'da düşürüldüğünü doğruladı. İşte detaylar...

Son Dakika: Azerbaycan Rusya'ya Ait Askeri Savaş Helikopterini Düşürdü!
Yayın Tarihi: 10.11.2020 09:15:00

Son dakika haberine göre Rusya'nın bir savaş helikopleri yerden ateşlenen hava savunma sistemi ile düşürüldü. Azerbaycan'da bunu doğruladı. Olay Ermenistan'ın içerisinde meydana geldi. 

Rus kaynaklardan edinilen bilgilere göre Rusya'ya ait olan Mi-24 tipi savaş helikopteri Azerbaycan'a ait hava savunma sistemleri tarafından vurularak düşürüldü. Halikopterde bulunan toplam 3 kişiden 2'si öldü 1'i ise ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı. 

Azerbaycan Konuyu Doğruladı: "Evet Düşürdük"

Azerbaycan yetkilileri yapmış olduğu değerlendirmede, Rusya'ya ait savaş helikopterinin düşürüldüğünü doğruladı.

Azerbaycan'dan Bir Açıklama Daha Geldi


Azerbaycan, düşürülen Mi-24 savaş helikopterinin yanlışlıkla düşürüldüğünü söyledi. Ermenistan'da düşürülen helikopter için her türlü tazminati ödemeye hazır olduklarını söyleyen yetkililer, olayla ilgili olan üzüntülerini beyan ettiler.

Olay 17:30'da Meydana Geldi.

09 Kasım 2020 saat 17:30'da meydana gelen olayın resmi açıklaması şu şekilde: “9 Kasım tarihinde 17.30 sıralarında Nahcivan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan Cumhuriyeti) sınırının yakınındaki Ermeni yerleşimi Yerash'ın hava sahasında, 102. Rus askeri üssünün konvoyuna Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından geçerken refakat eden Rus Mi-24 helikopteri karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sisteminden ateşe tutuldu. Füzenin isabet etmesi sonucunda helikopter kontrolü kaybetti ve Ermenistan topraklarında dağlık araziye düştü”

Azerbaycan Konuyla İlgili Soruşturma Başlatacak

Azerbaycan yetkilileri 09 Kasım 2020'de saat 17:30 sularında düşürülen Rus Savaş Helikopteri ile ilgili herhangi bir kastın olmadığını, olayın derinlemesine araştırılacağını ve soruşturulacağını söylediler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR