Son Dakika… Benzine Büyük Zam Kapıda

Benzine ne kadar zam gelecek? Koronavirüs benzine de mi etki etti? Benzinin litresi ne kadar? Petrol fiyatları ne durumda? Ayrıntılar haberimizde…

Son Dakika… Benzine Büyük Zam Kapıda
Yayın Tarihi: 12.11.2020 18:00:00

Bu gece itibariyle benzine zam gelmesi bekleniyor. Aşı haberleri nedeniyle petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 10'a varan yükseliş sonrası benzine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 19 kuruşluk zam bekleniyor.


BENZİNE ZAM!



Covid-19 aşısının bulunduğuna yönelik haberler ile yükselen petrol fiyatları benzini de etkileyecek.
Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 19 kuruşluk bir zam gelmesi bekleniyor. Benzinin ton fiyatı Akdeniz piyasasında pazartesi günü 359 dolardan dün 390 dolara çıkmıştı.
Benzinin litresi şu an İstanbul’da 6.76 TL’den, Ankara ve İzmir’de ise ortalama 6.82 TL’den satılmakta.


PETROL DEĞER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR


Petrol fiyatları, dünya genelinde artış gösteren vaka sayılarına rağmen, aşı umudu ile değer kazanmaya devam etmekte. Suudi Arabistan Enerji Bakanı, aşı piyasaya sürülmeden önce mevcut petrol talebinde azalma olması durumunda Opec Grubu arz kesintisi anlaşmalarında değişikliğe gidilebileceği açıklamasında bulundu.
API tarafından yayımlanan verilere göre haftalık ham petrol stoklarının beklenti üzerinde 5.1 milyon varil azalması, petroldeki yükselişi destekler durumda. WTI'da son geçen işlem 41.71 doları göstermekte. Brent petrolde ise işlemler 43.95 dolar seviyesinden geçmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR