Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekli maaşları ve memur maaşları değişiyor açıklması

Son dakika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşları ve memur maaşları değişeceğini açıkladı.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekli maaşları ve memur maaşları değişiyor açıklması
Yayın Tarihi: 21.06.2023 13:04:00

Temmuz ayının yaklaşması ile milyonlarca kişi memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. İşte detaylar…

Milyonların gündeminde yer alan memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Asgari ücretin netleşmesinin ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın açıklaması araştırılmaya başlandı.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Temmuz Ayı En Düşük Memur Maaşı Zammı Açıklaması Geldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) her ay enflasyon rakamlarını açıklamaktadır. Haziran ayı enflasyon rakamları da 3 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacaktır. Genel olarak hem ocak hem de temmuz aylarında memur ve emekli maaşlarına zam yapılmaktadır. Yapılan zamlar TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ve refah payının eklenmesi ile netleşmektedir. Bu bağlamda TÜİK’ in açıkladığı enflasyon rakamları önem arz etmektedir.


Haziran ayında açıklanan enflasyon rakamları ile son beş ay kapsamında yapılacak zam oranı hesaplanmıştır ancak TÜİK’ in temmuz ayında açıklayacağı enflasyon rakamları ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın netleşeceğini ifade edebiliriz. 

Asgari ücretin açıklanması ile gözler memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarına çevrildi diyebiliriz. Bu bağlamda konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücret temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Emeklilere de Yansıyacak!

Ocak ve temmuz aylarında hem memur hem de emekli maaşlarına son altı ayın TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ve refah payının eklenmesi ile yapılacak zam oranı netleşmektedir. Bu bağlamda 3 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak enflasyon rakamları ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarının netleşeceğini ifade edebiliriz. 
Asgari ücret zammının belli olmasının ardından memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında yapılacak zam oranı merak konusu oldu. Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu memur ve emekli maaşlarına yapılacak yasal düzenleme yapılacağını belirterek “Hatırlanacağı gibi, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli ve memur maaşlarında yasal düzenleme yapılacağını duyurdu. Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı: "28'nci dönemin ilk kanun teklifi Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenleme de gündeme gelecek. Bu düzenlemeler TBMM'nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak" ifadelerini kullandı. 

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından beş aylık emekli ve memur zam oranının netlik kazandığını ifade edebiliriz. Öte taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişinin yakından takip ettiği memur zammı ile ilgili önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklama kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
Küresel ve yurtiçi piyasalarında devam eden yüksek enflasyon rakamları ile mücadeleden dolayı hayat pahalılığı kendini her alanda göstermektedir. Bu bağlamda memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı önem arz etmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR