Son dakika! Mahkum dizisinin yıldızı hayatını kaybetti

Usta oyuncu Mehmet Ulay hayatını kaybetti.

Son dakika! Mahkum dizisinin yıldızı hayatını kaybetti
Yayın Tarihi: 5.09.2023 16:38:00

Son olarak Fox tv'de yayınlanan ve rekorlar kıran Mahkum dizisindeki rolü ile akıllara kazınan tiyatro, sinema ve dizilerin usta oyuncusu Mehmet Ulay, Almanya’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

81 yaşındaki sanatçı, bir yıldır akciğer kanseriyle mücadele ediyordu. Usta oyuncunun vefat haberi ile sanat camiasını yasa boğdu. Akciğer kanseriyle mücadele eden Mehmet Ulay, Almanya'daki Erlangen Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti. Mehmet Ulay'ın cenazesi, Nürnberg'de defnedilecek.

Ünlü isimler beraber rol aldıkları Mehmet Ulay'ın vefatı sonrası sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdi.



İSMAİL HACIOĞLU
Güle güle ustam. Mekanın cennet olsun inşallah. Hakkını helal et Mehmet abi, hakkını helal et.

SÜHA UYGUR
Seni hiç unutmayacağım canım abim. Hepimizin başı sağ olsun. Cennet mekanın olsun.

HAMDİ ALKAN
Sevgili Mehmet Ulay ile uzun yıllar birlikte çalışmıştık. Vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Meslektaşlarına, dostlarına ve ailesine sabır diliyorum. Huzur içinde uyu Mehmet ağabey.

KEMAL BAŞAR
Mehmet Ulay'ı kaybetmişiz. Babamın 23-24 yaşındayken okuldan dönen annemi görüp, oturdukları duvardan ıslık çalarken 'Ben bu kızla evleneceğim' demesine tanık olan ağabeyim. İyi aktör. Tiyatro insanı. Uğurlar olsun.

MEHMET ULKAY KİMDİR?


1942 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara'da büyüyen Ulay, Kabataş Lisesi'nden mezun oldu. 1963 yılında Devlet Tiyatrolarında sanat hayatına başladı. 1969 yılında İngiltere'de Oldwick Theater'da görev aldı. İki yıl sonra Türkiye'ye döndü ve Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde müdürlük, oyunculuk ve yönetmen yardımcılığı yaptı.

Almanya ve Amerika'da tiyatro üzerine araştırmalar yaptı.

Mehmet Ulay'ın yer aldığı diziler

Emret Komutanım

Ruhsar

Süper Baba

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz

Muhteşem Yüzyıl

Ezel

Arka Sıradakiler
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR