Son dakika! Öğretmen ve Öğrencilere okulda telefon yasaklandı!

MEB'den yeni duyuru geldi! Öğretmenlerin ve öğrencilerin telefonları ders öncesi okula teslim edilecek.

Son dakika! Öğretmen ve Öğrencilere okulda telefon yasaklandı!
Yayın Tarihi: 5.09.2023 12:26:00

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim dönemine dair kararları açıklamayı devam ediyor. Bu sene eğitim ve öğretim döneminde büyük değişikliklerin yaşanacağının sinyalini veren Tekin'den yeni bir duyuru daha geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaklaşan yeni eğitim ve öğretim dönemine dair yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, geçtiğimiz günlerde devamsızlık ve sınıf tekrarlamayı yeniden getirdiklerini açıklamıştı. Tekin önemli bir yeniliği daha duyurdu.

Bakan Yusuf Tekin, bugün yaptığı açıklamada okullarda telefon kullanımına dair ciddi bir yasak duyurdu. Okullarda cep telefonu kullanımı yasaklandı mı?


Okullarda cep telefonu kullanımı çeşitli eleştirilere neden oluyordu. Yeni eğitim öğretim yılında okullarda cep telefonu yasaklanıyor. Okulların açılmasına kısa bir zaman kala Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, cep telefonu ve dijital cihaz kullanımına yönelik yeni duyuru yayınladı.

ÖĞRETMENLERE DE YASAK GELDİ

Bakan Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de onlara kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini açıkladı. Telefonların ders öncesinde okula teslim edileceği açıklandı.

Ayrıca öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim döneminde önlük giyip giymeyeceğine dair de açıklamada bulunan Tekin, konuya dair bir zorunluluk getirmediklerini söyledi ve "Şu anda önlük modeli tasarlanıyor. Öğretmenler önlük giyerse memnun olacağız. Ama zorunlu bir durum yok" dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR