Son Dakika... Yardım parası 2500 TL olarak ödenecek: E-devletten başvuru yapanlar hemen alabilecek

Son Dakika... Yardım parası 2500 TL olarak ödenecek: E-devletten başvuru yapanlar hemen alabilecek

Son Dakika... Yardım parası 2500 TL olarak ödenecek: E-devletten başvuru yapanlar hemen alabilecek
Yayın Tarihi: 1.08.2023 08:15:00

Kış aylarında doğalgaz tüketimine destek olmak amacıyla başlatılan Doğalgaz Tüketim Desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sağlanıyor. 5 Eylül itibarıyla başvuruların alınmaya başlandığı bu destek kapsamında, 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği bulunan vatandaşlar 2.500 TL'ye kadar yardım alabilmektedir.

Doğalgaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru yapabilmek için T.C. vatandaşı olmak gerekmektedir. Aynı zamanda, başvurular için ihtiyaç sahibi olmak, doğalgaz altyapısının olduğu ilçe veya beldeye ikamet etmek ve doğalgaz aboneliğine sahip olmak gibi şartlar da aranmaktadır. Başvurusu onaylanan vatandaşlar, destekten yararlanabilmek için PTT'ye giderek faturalarını ibraz etmelidir. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yansıtılacaktır. Ödemeler, iki eşit taksitte sağlanacaktır.

Destek tutarları hane başına değişmektedir ve 900 TL ile 2.500 TL arasında değişen miktarlarda yardım sağlanmaktadır. Başvuru yapmak için e-Devlet sitesine girip "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" ekranından istenen bilgileri doldurmak yeterlidir.

Başvuru şartlarında, Türk vatandaşı olmanın yanı sıra, başvuru yapan kişinin doğalgaz arzının sağlandığı ilçe veya beldeye ikamet etmesi ve doğalgaz aboneliğine sahip olması gerekmektedir. Ayrıca, ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait olması ve ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hak sahipliği kararı verilmiş olması da başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Doğalgaz Tüketim Desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların kış aylarında doğalgaz masraflarına katkıda bulunarak daha sıcak ve rahat bir yaşam sürmelerine destek olmayı hedeflemektedir. Bu destek sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin kış aylarında doğalgaz tüketimi konusunda daha az maddi yük altına girmeleri amaçlanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR