Son Seçim Anketi Şok etti! Herşey Değişiyor

Geçtiğimiz günlerde bir anket uygulandı ve ankete çok sayıda kişi katıldı. Ankete katılan kişilerin %40 4'ü güçlendirilmiş parlamenter sistemini seçti. Kalan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istediğini dile getirdi. Şimdi sizlere bu konu hakkında daha detaylı bilgiler verelim  aktaracağız.

Son Seçim Anketi Şok etti! Herşey Değişiyor
Yayın Tarihi: 30.10.2020 10:42:00

Geçtiğimiz günlerde bir anket uygulandı ve ankete çok sayıda kişi katıldı. Ankete katılan kişilerin %40 4'ü güçlendirilmiş parlamenter sistemini seçti. Kalan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istediğini dile getirdi. Şimdi sizlere bu konu hakkında daha detaylı bilgiler verelim  aktaracağız. O halde haberimizin devamında mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz. İşte haberimizin detayları.
 
Mak danışmanlığı toplamda 2850 vatandaş ile konuştu. Ekim ayında 2 haftalık anket yapıldı ve Anketin sonuçları Geçtiğimiz günlerde açıklandı. Anketin konusu 24 Haziran 2018 seçimlerinde  yüzde 19'u CHP yüzde 9'u HDPyi %8 MHP %2 ise iyi Parti'yi tercih ettiklerini dile getirdi. Anket yapılan vatandaşların yüzde 19'u ise anket sorusuna oy kullanmadım dedi. Bu sefer de anket yapan kişiler Önümüzdeki Genel seçimlerde hangi partiye oy vereceksiniz diye sordular ve vatandaşların cevaplarını aldılar.
 
Mak danışmanlığı Geçtiğimiz günlerde vatandaşlar için anket düzenledi ve 2 hafta boyunca vatandaşlara 2008 senesinde hangi partiye oy verdiklerini sordu. Gelen cevaplara göre sadece Barajı geçen 3 parti oldu. Anket düzenleyen kişiler daha sonra ise bir dahaki genel seçim oylarınızı hangi partiye vereceksiniz sorusunu vatandaşlara iletiler. Bu sorunun cevabını ise vatandaşlar bu şekilde cevapladılar
 
Bir dahaki genel seçimlerde vatandaşların %33,1 i AK Parti'ye yüzde21,4üCHPye  yüzde 10,1 i iyi Parti'ye 100 de 7,7 si HDP yüzde 7,6 sı MHP %2, biri ise gelecek partisine oy vereceklerini dile getirdiler ve anketi tamamladılar.
 
Karar veremeyen kişiler yüzde 13
 
Ekim ayında mak danışmanlığı bir anket düzenledi ve birçok vatandaşa hangi partiye oy verdiklerini ve hangi partiye oy vereceklerini sordular. Birçok kişi bu soruya cevap verdi. Mak danışmanlığının sorduğu Bu soruya 100 de 13 oranında kişiler kararsız olduklarını dile getirdiler. Mak danışmanlığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile güçlendirilmiş parlamenter sistemi arasında tercih yapmanız Gerektiği zaman hangi sistemi tercih edersiniz sorusunu vatandaşlara yöneltti. Vatandaşların %40 4'ü güçlendirilmiş parlamenter sistemi tercih ederken %30 7'si ise Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tercih edeceklerini dile getirdiler
 
Yapılan anket sonucuna göre vatandaşların %90 ise hiçbir kararının olmadığını dile getirdiler. 2008 senesinde oy kullanan kişiler ve bir daha ki seçimde oy kullanacak kişiler arasında pek fark olmadığı ortaya çıktı. Bu anket toplamda 2 hafta boyunca yapıldı. anket yapılmaya 15 Ekim tarihinde başladı ve anket 25 Ekim tarihinde son buldu. bu anket 30'a Büyükşehir toplamda 61 ilde gerçekleştirildi mak danışmanlığı 61 ilde gezerek 2850 kişi ile anket yaptı. Mak danışmanlığı vatandaşlara 2008 senesinde hangi partiye oy verdiklerini, Bir dahaki seçimde hangi partiyi tercih edeceklerini sordu. Anket süresi 2 haftanın sonunda doldu ve sonuçları vatandaşlar ile paylaşıldı. Yapılan mak danışmanlık anketine göre toplamda 3 parti Barajı geçiyor Barajı geçen 3 parti AK Parti CHP ve HDPdir.  Yapılan anket sonucuna göre birçok kişinin Cevabı da oy kullanmadım oldu.
 
 
Mak danışmanlığını yaptığı ankete göre %30 3,1 oranında AK Parti tercih edilmiş

100'de 21,4 oranında CHP tercih edilmiş 100 de 10,1 oranında iyi Parti tercih edilmiş
100 de 7,7 oranında hdpe tercih edilmiş
100'de 7,6 oranında MHP tercih edilmiş
100'de 2,1 oranında ise gelecek Partisi tercih edilmiştir.
 Mak danışmanlığını yapmış olduğu anket sonucunda ise kararsız olan vatandaşların 100'de 13 oranında olduğu tespit edildi.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR