Son Seçim Anketi Yayınlandı! İşte AK Parti MHP CHP HDP İyi Parti Saadet Deva Gelecek Partisi Oy Oranları

Gündemin bir hayli yoğun olduğu siyaset kulislerine son dakika ORC Seçim anketi damgasını vurdu! ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketle bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz? Sorusu soruldu.

Son Seçim Anketi Yayınlandı! İşte AK Parti MHP CHP HDP İyi Parti Saadet Deva Gelecek Partisi Oy Oranları
Yayın Tarihi: 10.08.2020 14:47:00

Gündemin bir hayli yoğun olduğu siyaset kulislerine son dakika ORC Seçim anketi damgasını vurdu! ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketle bugün seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz? Sorusu soruldu. AK Parti, CHP, MHP, HDP, İyi Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi yüzde kaç oy alıyor? Cumhur ittifakı mı Millet ittifakı mı önde? Bu soruların yanıtları ORC Anketinde yer aldı. Detaylar haberimizde sizlerle...

Son dönemde Türkiye'de siyasi gündem yeni kurulan ve kurulacak partilerle yoğun bir şekilde belirlenirken Orc Araştırma şirketi de son dakika seçim anketini yayınladı! Erken seçimle ilgili sürekli gündeme gelen tartışmalar yaşansa da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, her defasında seçimin 2023 yılında yapılacağını dile getiriyor. Öte yandan CHP kanadında Muharrem İnce'nin kurması beklenen yeni parti de kulisleri hareketlendirdi. Henüz nihai kararını açıklamayan Muharrem İnce, parti kuracağına ilişkin iddialara bu hafta cevap vereceğini duyurmuştu. 

Tüm bu siyasi gündem ve polemikler sürerken ORC Araştırma da "Bu Pazar günü genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu sorarak genel çapta bir siyasi gündem araştırması ve seçim anketi yaptı! ORC Araştırma tarafından yapılan anket ve sonuçları vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. 

ORC SEÇİM ANKETİİN SONUÇLARI

ORC Araştırma tarafından yapılan seçim anketine göre AK Parti - MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranı %50,7 olarak belirlendi. 


Bilindiği üzere AK Parti'den ayrılan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ve Ali Babacan'ın kurduğu Deva Partisi'nin Cumhur İttifakı oylarını zayıflatacağı öngörülüyordu. Ancak anket çalışmasına göre Cumhur İttifakı yine de %50'yi geçiyor.

ORC Araştırma'nın yaptığı çalışmada partilerin oy oranları şu şekilde ortaya çıktı:

AK PARTİ: 36.6
CHP: 25.9
MHP: 14.1
HDP: 9.6
İYİ PARTİ: 8.1
DEVA PARTİSİ:  2.3
GELECEK PARTİSİ : 1.6
SAADET PARTİSİ : 0.8
DİĞER: 1.0

MUHARREM İNCE PARTİ KURACAK MI?

ORC Araştırma'nın yaptığı siyasi gündem araştırması çalışmasında Muharrem İnce'ye yönelik "Muharrem İnce Parti kursa oy verir misiniz?" sorusu da soruldu. Henüz kendisi tarafından net bir açıklama yapılmasa da siyaset kulislerini hareketlendiren iddiayla ilgili soruya, araştırmaya katılanların %4,1'i EVET, %89,5'i HAYIR, %6,4'ü ise KARARSIZIM dedi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR