Türk Rock Müziği’nin En Köklü Gruplarından Kargo ile Yaptığımız Röportaj

Türk Rock Müziği’nin köklü topluluğu Kargo, unutulmaz albümleri “Yalnızlık Mevsimi”nin 20. yılı şerefine 29 Aralık gecesi, IF Performance Hall’de sahne alacak. Bu özel albüm için güzel bir organizasyon düzenlendiğini duyduğumuzda biz de Kargo’dan Mehmet Şenol Şişli’yle konuştuk…​

Türk Rock Müziği’nin En Köklü Gruplarından Kargo ile Yaptığımız Röportaj
Yayın Tarihi: 17.12.2018 16:22:00

Röportaj: Ali Mert Alan

Kargo’nun Yalnızlık Mevsimi’ni baştan sona çalacağı gecede, topluluğun yeni solisti Altay Oktar da Kargo’yla ilk konserini verecek. Bu özel gecede Aslı Gökyokuş, Aydilge, Aylin Aslım, Deniz Aytekin, Fatma Turgut, Genç Osman, Mirkelam, Murat İlkan, Özge Fışkın ve Susel gibi ünlü isimler Kargo’ya sahnede eşlik edecekler.

“Yalnızlık Mevsimi” eskimeyen bir albüm. Bu albümün kayıt aşamasına dair neler hatırlıyorsunuz?

Kariyerinin zirvesinde olan bir grubun böyle karanlık ve hüzünlü bir albümle önünü kapatmasının sorumlusu olarak yapım şirketi toplantısından döndüğümüzde bütün oklar bana doğru dönmüştü. “Yalnızlık Mevsimi” birçok başyapıt gibi sonradan anlaşılacaktı. Grup olarak zorlu zamanlardan geçmiştik. Birbirimize kenetlendiğimiz zamanları, dostluğu, zihin ve gönül birlikteliğini hatırlıyorum. Sonra provalar, uykusuz kayıt zamanları, konserlerde, soundcheck’lerde defalarca çalınmış şarkıları... Sözlerin yazımı 2-3 seneyi bulmuştu.Şüphe duyduk,uyandık ve sorguladık, sonunda kim olduğumuzu anladık..
 
“Yalnızlık Mevsimi”ni kaydederken albümle ilgili beklentileriniz nelerdi? Kült bir albüm olacağını muhtemelen o dönem düşünmemişsinizdir.
 

Albümün bir mihenk taşı olduğuna ve kendi adıma kült olacağına emindim. Grupta duygudaşlık hat safhadaydı, yaratıcılığımızın sınırlarını zorluyorduk, kendi trafik ve armoni yapımızın başka bir alana   evrildiğinin farkındaydık.



Bu özel albümden bu yana ne “Boğaziçi” ne de “Kalamış Parkı” aynı kaldı, her şey çok değişti. Hatta insanlar için “Yalnızlık Mevsimi” bile değişti. Artık, sosyal medya sayesinde kimse yalnız değil ama yapayalnız. Peki, Kargo’da neler değişti?


Şöyle söyleyeyim bir grupta elemanlar ayrılmaya başladığında ruh erozyona uğrar. Evet, başka biriyle bu kapatılabilir fakat kimya farklılaşır. Haliyle Kargo'nun kabuk değiştirme süreci uzun ve zorlu oldu. On yılın sonunda geçmişiyle barışık yeni bir evreye başlayan bir topluluğuz artık. Değişmeyen tek şey; değişim…

​29 Aralık gecesi IF Performance Hall’de gerçekleşecek konserde sizinle birlikte konuk isimler de sahne alacak. O gece Serkan Çeliköz ve Koray Candemir de sizinle birlikte olacak mı?

Evet, birçok sanatçı dostumuz o gece bizimle birlikte olacak. Çağlan Tekil'e ayrıca teşekkür ediyorum, fitilimizin ateşini yaktı, bizi sevenler öncelikle şunu bilmeliler;

Koray ve Serkan ile son yıllarda defalarca konuştuk, bunu proje bazında da gönül bağı olarak da gösterdik, Serkan stüdyo kayıtlarında müzikal olarak bize destek oluyor, konserlerde ailevi nedenlerle aramızda olamıyor. Koray ise kendi solo kariyerine odaklanmış durumda, o Serkan'dan biraz farklı; müzikal olarak Kargo'yu beğenmediği için gruptan ayrıldı ve bizimle birlikte müzik yapmak istemediğini belirtti. Hatta “Müzik üretmemize gerek yok, sadece eski albümlerden çalacağız” dememize rağmen istemedi. Saygı duyarım ama müzikal olarak beğenmediği grubunun şarkılarını hâlâ konserlerinde neden çalıyor anlamam, anlarım da anlamam.

Bundan sonrası için Kargo cephesinde neler olacak?

Artık, Altay Oktar ile yeni bir döneme başlıyoruz. Yeni şarkılar, albüm, Best of Kargo yolda… Bir tarantulayı kabuk değiştirirken gözlemlemiştim, üç gün boyunca en savunmasız halindeydi, eski ruhuyla yeni bedeni ayağa kalktığında... Hepimiz bir mum yakacağız geçmişte kaybettiklerimize, onların bize açtığı yolda yürüdüğümüzü unutmadan.

Röportaj: Ali Mert Alan




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR