Sosyal Destek SYDV Telefonla Başvuru Dönemi! Evde Bakım, Engelli, Muhtaç, 65 Yaş Üstü Yardımı Alanlar!

Engelliler, evde bakım maaşı alanlar, ihtiyaç sahipleri ve 65 yaş üstü maaşı alan vatandaşlarımız nasıl sosyal yardım ödemesi alır? 1000 TL sosyal yardım parası hesaplara ne zaman yatar? Sosyal yardım paralarına nasıl başvuru yapılır?

Sosyal Destek SYDV Telefonla Başvuru Dönemi! Evde Bakım, Engelli, Muhtaç, 65 Yaş Üstü Yardımı Alanlar!
Yayın Tarihi: 17.04.2020 23:13:00

Engelliler, evde bakım maaşı alanlar, ihtiyaç sahipleri ve 65 yaş üstü maaşı alan vatandaşlarımız nasıl sosyal yardım ödemesi alır? 1000 TL sosyal yardım parası hesaplara ne zaman yatar? Sosyal yardım paralarına nasıl başvuru yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamalarda sosyal yardım paralarının çok yakın bir tarihte hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. Ancak aradan geçen 10 günün ardından hesaba geçen para hala yok. Vatandaşlar telaşlı bekleyişe devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılacak olan ödemeler neden gecikti? 1000 TL sosyal yardım ödemeleri hakkındaki tüm detaylar haberimizde…

Sosyal Destek Parası Nasıl Başvuru Yapılır?

Sosyal destek parasına başvuru yapabilmek için E-Devlet şifrenizi biliyor olmalısınız. E-Devlet üzerinden yapılacak olan sosyal destek parası başvurusu sonrasında “İşleme alınmayı bekliyor” yazısını göreceksiniz. Bu başvuru 3.faz sosyal destek paraları için yapılıyor. Şu an 2.faz ödemelerine başlanmak için bir tarih belirlenmeye çalışılıyor. 1000 TL sosyal yardım paralarının ödenmesi yaklaşık olarak 45 günü bulabilir.

Ancak Aile Bakanı konu ile alakalı çok daha fazla personelin çalıştığını ve ödemelerin çok daha kolay ve hızlı olacağını belirtmişti. Bu durumda ödemelerin ne zaman yapılacağı net olarak kestirilemiyor. O yüzden web sitemizi sürekli olarak takip etmeniz çok önemli. 1000 TL sosyal yardım ödemeleri ile alakalı haberlerin ve duyuruların web sitemizden yapılacağını bilmelisiniz.


1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki bağlantıya tıklayın, E-Devlet hesabınıza TC kimlik bilgileriniz ve E-Devlet şifreniz ile giriş yapın. Ardından sağ üst kısımda bulunan “Yeni Başvuru” kısmına tıklayın. Açılacak olan sayfa içerisinde tüm bilgilerinizi göreceksiniz. Burada yapmanız gereken sayfanızdaki bilgilerin doğruluğunu onaylamaktır. Sayfanın orta kısmında ise “İletişim Bilgileriniz” yer alıyor. Buraya aktif olarak kullandığınız iletişim bilgilerinizi girin. SMS / E-POSTA / TELEFON bu üçünden bir tanesini seçin ve başvurunuza devam edin.

Oturduğunuz il ve ilçeyi işaretledikten sonra devam edin. Sayfanın son kısmında ise başvuruyu kimin adına yaptığınız yazıyor. Burada “Kendisi” seçeneğine tıklayın. Eğitim durumunuzu seçtikten sonra devam edin. Tüm başvuru işlemleri bu kadardır. Bundan sonra yapmanız gereken sadece beklemek olacak. Yukarıda belirttiğimiz gibi ödemelerin en az 45 gün kadar süreceği belirtiliyor. Ancak Aile Bakanı konu ile alakalı düzenli bir şekilde açıklamalar yapıyor. Bu sebeple ödemeler belki de daha erken bir tarihe alınabilir. Eğer beklemek gibi bir şansınız yok ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iletişim bilgilerine ulaşarak arayabilir ve sorabilirsiniz.

1000 TL Sosyal Destek Paraları İçin Şartlar Nelerdir?

1000 TL sosyal destek parası alabilmek için aranan herhangi bir şart yok. En azından kamuoyuna bu konu ile alakalı herhangi bir bilgi sunulmadı. Aile Bakanı bu konu ile alakalı herhangi bir açıklama yapmadı ancak bilindiği üzere herhangi bir şart aranmıyor. Tüm başvuru yapanlara gerekli araştırmalar sonucunda eğer gerçekten ihtiyaç sahibi bir bireyse ödeme yapılacak. Bakan, özellikle kadın ve işsizleri öncelik aldıklarını açıklamıştı. Eğer 1000 TL sosyal yardım ödemeleri ile alakalı herhangi bir sorunuz var ise lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanın.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ankara İl Müdürlüğü:  (0312) 418 66 62
Adres: Anafartalar, Anafartalar Cd. No:70, 06050 Altındağ/Ankara
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR