Sosyal Medya'daki Mükemmel Hayatlar İntihara Sürüklüyor

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, genç yaşta intihar edenlerin sayısındaki artış ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşması arasında bir bağlantı olabilir.

Sosyal Medya'daki Mükemmel Hayatlar İntihara Sürüklüyor
Yayın Tarihi: 24.11.2017 17:58:00

Amerikan federal Hastalık Kontrolü ve Önlenmesi Merkezleri'nin (CDC) verilerine göre, ABD'de intihar oranları 2010'dan itibaren yeniden artış gösterdi.

NEDEN: SOSYAL MEDYADAKİ "MÜKEMMEL" YAŞAMLAR

İntihar oranındaki artışın sebebi olarak sosyal medya kullanımındaki artış gösteriliyor. Gençlerin son dönemde gözlemlenen intihar vakalarında özellikle siber zorbalık bir sebep olarak gösterilirken, araştırmacılar sosyal medyanın "mükemmel” hayatları yansıtan yüzünün gençlerin ruh sağlığına zarar verdiğini ifade ediyor.

Gençlerin bir ay boyunca internet ve sosyal medya kullanmaması amacıyla başlatılan kampanyada çalışan 17 yaşındaki Chloe Schilling, "Instagram'da birkaç saat geçirdikten sonra kendimi daha kötü hissediyorum, çünkü dışlanmış hissediyorum. Kimse yaşadığı kötü olayları paylaşmıyor” diyerek sosyal medyanın kendi üzerinde yarattığı olumsuz etkiyi ifade ediyor.

Dr. Victor Srasburger ise araştırmanın gençlerin intihar vakaları, depresyon ve sosyal medya arasında bir bağ olabileceği konusunda sadece bir imada bulunduğunun altını çiziyor ve kesin bir nedensellik bağından bahsedebilmek için yeni teknolojilere ilişkin daha kapsamlı araştırmalar yapılması gerektiğini belirtiyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR