Spor Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çeşitli sebeplerle spor yaparız ancak ortak bir nokta vardır ki o da: yanlış spor malzemeleri kullanmak, sakatlıklara kucak açmak ve bilinçsiz spor yapmak demektir. Salon ve parkede ince ve kaymaz taban ayakkabılar kullanırken bu ayakkabıların beton yüzeylerde kullanılması ayakkabının

Spor Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Yayın Tarihi: 24.07.2020 16:35:00

Çeşitli sebeplerle spor yaparız ancak ortak bir nokta vardır ki o da: yanlış spor malzemeleri kullanmak, sakatlıklara kucak açmak ve bilinçsiz spor yapmak demektir. Salon ve parkede ince ve kaymaz taban ayakkabılar kullanırken bu ayakkabıların beton yüzeylerde kullanılması ayakkabının deformasyonuna sebep olurken, bu durum sporcunun sağlığını da tehlikeye atmak olur. Bu sebeple çorabımızdan tişörtümüze, ayakkabımızdan gözlüğümüze kadar kullandığımız tüm spor malzemelerinin yaptığımız spora ve ortam koşullarına uygun olması gerek. Gelişen teknoloji ve koruyucu tıbbın öncülüğü ile tasarım konusunda kat edilen yol birleşince yüzlerce çeşit ürün ortaya çıkıyor. Bu noktada “En doğru ürünü nasıl seçeceğim?” sorusu ile karşı karşıya kalmamak için Korayspor, marka ve amaca uygun olarak sınıflandırdığı spor ürünleri ile ihtiyacınıza en uygun malzemeyi seçmenizde büyük bir öncü.

Spor Ayakkabı Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Spora başlandığı ilk günden itibaren ilk akla gelen sorudur “Nasıl bir ayakkabı almalıyım?”. Bütün yükümüz ve yorgunluğumuz gün içinde ayaklarımızın üzerindeyken birde spor gibi yoğun bir aktivite anında herkes en rahat adımları deneyimlemek ister. Farklı farklı ortamlarda, onlarca çeşit spor aktivitesi yapma şansı vardır bir sporcunun. Tasarım ve kullanım amacına göre çeşitlenen spor ayakkabısı ürünleri ise yüzlerce çeşit halinde sunulmaktadır. Tüm bu çeşit ve tasarımlar arasından kişinin kendisine en doğru ürünü seçmesi oldukça meşakkatli ve zaman alıcıdır. Korayspor mağazaları ve korayspor.com’da kategorize edilmiş onlarca markaya ait spor ürünlerine ulaşmak ise oldukça kolay.  


Spor Kıyafetlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Sporun yapıldığı çeşitli ortamlar ve bir profesyonellik seviyesi vardır ancak sporun mevsimi yoktur. Yazın sıcakta, kışın soğukta, baharda aniden bastıran yağmur ve rüzgârda sporcuyu ve vücut ısısını koruyan doğru seçilmiş spor kıyafetleridir. Bu noktada da gelişen teknolojinin sunduğu fonksiyonel ürünler arasından sporcu, yaptığı spor ve ortam koşullarına bağlı olarak öncelikli aradığı özellikleri belirlemeli. Ancak herkesin hemfikir olduğu bir konu da var ki, seçilen spor kıyafeti içerisinde kendisini hem görünüş olarak beğenen hem de tüm hava koşullarına rağmen iyi hisseden bir sporcunun performansı da tavan noktada seyredecektir. Doğru spor kıyafetini seçmek için bu kadar çok etken varken, yüzlerce çeşit ve marka arasında arayış içinde zaman kaybetmek yerine Korayspor.com’da aradığınızı tüm spor ürünlerini bulmak oldukça kolay.

Yanlış Spor Ürünleri Nelere Sebep Olur?

Konfor ve işlevsellik açısından sporcunun en büyük destekçisi olan doğru spor ürünlerini onlarca çeşit arasından seçmek elbette kolay değil. Yanlış ayakkabı seçimleri diz ve bel ağrılarından, tırnak batması ve nasır problemine; yanlış kıyafet seçimleri sporcuya verdiği sürekli düzeltme hissi ile performans düşüklüğünden, çeşitli takılmalarla beraber sakatlıklara yol açabileceğine kadar birçok olumsuz duruma sebep olabilir. Kendisine uygun olmayan bir gözlük seçen yüzücünün rekor kırabileceği bir yarışta, kayan gözlüğü sebebiyle yarışı sonuncu bitirmesi: yanlış spor ürünü seçimi konusunda verilebilecek en naif örneklerden biri olabilir. Voleybolda; oyun zemininde sporcunun sıçrama, düşme, hızlı ve sık hareketlerini desteklemesi açısından kauçuk tabanlı ayakkabıların kullanımı tavsiye edilir. Bu uyarıyı dikkate almak yerine, sırf rengini beğendiği için aldığı bir ayakkabı ile antrenmana çıkan bir voleybolcunun bileğini kırarak spor hayatının bittiği de verilebilecek acı örneklerden biridir maalesef. Bu örnekler direkt olarak sporcunun başarı ve sağlığına etki ederken, yanlış spor ürünlerinin kısa ömürlü oluşu da maddi açıdan olumsuz bir durum teşkil eder. Kaliteden ödün vermeyen, sağlığı ve verimi için en doğru ürünü, en kolay şekilde satın almak isteyenlerin ise ilk tercihi: Korayspor.                   
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR