SSK Bağkur Emekli Maaşı Hesaplama Değişti! Emeklilik Yaşı ve Emekli Maaşı Öğrenme

SSK emekli maaşı nasıl hesaplanır? SSK Bağkur Emeklilik tarihi öğrenme! Emeklilik maaşı ve emeklilik yaşı, milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. SGK ve Bağkur'dan emekli olacaklar emekli maaşlarını şimdiden hesaplamak istiyorlar.

SSK Bağkur Emekli Maaşı Hesaplama Değişti! Emeklilik Yaşı ve Emekli Maaşı Öğrenme
Yayın Tarihi: 24.06.2020 14:54:00

SSK emekli maaşı nasıl hesaplanır? SSK Bağkur Emeklilik tarihi öğrenme! Emeklilik maaşı ve emeklilik yaşı, milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. SGK ve Bağkur'dan emekli olacaklar emekli maaşlarını şimdiden hesaplamak istiyorlar. Ayrıca zaten emekli olanlar da zamlı emekli maaşlarını araştırıyorlar. SGK 2020 emekli maaşı hesaplama robotu devrede. SGK uygulamalarıyla emekli maaşı ve emeklilik yaşı doğru biçimde öğrenilebiliyor. Vatandaş SGK ve Bağkur'lu olarak ne zaman emekli olacağını, emekli olduğunda ne kadar maaş aldığını SGK emekli maaşı hesaplama robotu ile öğrenebiliyor. Detayları sizler için hazırladık...

2020 yılı için emekli maaşı zamlarının belli olmasıyla birlikte yeni emekli maaşları araştırılmaya başlandı. Emekli vatandaşlar ve emekli olacaklar şimdiden yeni emekli maaşlarını öğrenmek için harekete geçti. Emekli olduğumda ne kadar emekli maaşı alırım? 2020 emekli maaşı nasıl hesaplanır? SGK - Bağkur Emekli maaşı hesaplama robotu gibi araştırmalar internette yapılıyor. Peki ama daha henüz emekli olmayan bir vatandaş, bugün emekli olsa ne kadar emekli maaşı alabilir? Bu sorunun cevabı da merak ediliyor.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA - 2020 EMEKLİ MAAŞI NE KADAR ALIRIM?

4A Statüsünde çalışan SGK'lılar, emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini kolayca öğrenebiliyorlar. SGK resmi internet adresindeki SGK Emekli Maaşı Hesaplama robotuna T.C Kimlik No, SSK Sicil No, Baba adı, Doğum Tarihi ve Nüfusa kayıtlı il gibi bilgiler girilerek bugün emekli olunursa ne kadar emekli maaşı alınacağı kolaylıkla öğreniliyor. 

SGK Emekli Maaşı Hesaplamak için TIKLAYINIZ!


BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

4B Statüsündeki Bağkurlular da birçok yöntemle emekli olduklarında alacakları emekli maaşını şimdiden öğrenebiliyorlar. E-Devlet üzerinden giriş yaparak Bağkur sayfasından Esnaf mı Tarım(Çiftçi) mi olduğunu seçiyoruz. Ardından SORGULA seçeneğine tıklayıp işlemi tamamlıyoruz. 

Ancak tüm bu değerler yaklaşık olarak tahmini bir değer olarak karşımıza çıkmaktadır. Emekli olunduğunda 'kesin' alınacak emekli maaşını göstermeyecektir. Belli bir miktarda düşüş veya artış olabilir. Buna göre sorgulama yaptığınız bedelden daha az veya daha fazla emekli aylığı alacak olabilirsiniz.

EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIR? EMEKLİLİK YAŞI ÖĞRENME

Kadınların emekliliği; 9 Eylül 1999 öncesi işe girenlere, 9 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 arası işe girenlere ve 1 Mayıs 2008 sonrası işe girenlere göre değişiyor. Yani 9 Eylül 1999 öncesi işe giren kadın çalışanlar, 5000 gün ila 5975 gün arasında değişen prim ödeme gün sayısına ve 38 ila 56 arasında değişen yaşa göre emekli oluyor. 9 Eylül 1999 sonrası işe başlayanlar ise 58 yaşında emekliliğe hak kazanıyor. 2036 yılından sonra da kademeleri olarak yaş artıyor, 65'e kadar çıkıyor.

https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresine giriş yaparak emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Doğru bir şekilde emeklilik yaşı sorgulama işlemi yapabilmek için açılan ekranda Cinsiyet, Doğum tarihi, Hizmete Başlama tarihi, SSK pirm ödeme gün sayısı, fiili gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih gibi istenen tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz biçimde doldurulması şarttır. Bu bilgileri doldurduktan sonra GÖNDER butonuna tıklayarak emeklilik yaşınızı kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR